Päätöksenteko

Seurakunnan ylin päättävä elin on kirkkovaltuusto, jonka seurakuntalaiset valitsevat seurakuntavaaleissa neljän vuoden välein. Kirkkovaltuusto johtaa seurakunnan toimintaa.

Kirkkovaltuusto valitsee kirkkoneuvoston, joka vastaa käytännön johtamisesta ja valmistelee asiat kirkkovaltuuston päätettäväksi.

Voit vaikuttaa seurakunnan päätöksentekoon mm. osallistumalla seurakuntavaaleihin ja tekemällä aloitteita.

Seurakuntavaaleissa valitaan luottamushenkilöt

Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein. Vaaleissa äänestetään kirkon ja sen seurakuntien tulevaisuudesta valitsemalla luottamushenkilöt nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa voi äänestää 16 vuotta täyttänyt ja ehdokkaaksi voi asettua 18 vuotta täyttänyt kirkon jäsen. Seuraavat seurakuntavaalit ovat vuonna 2022.

Seurakuntalainen voi tehdä aloitteen

Seurakuntalaiset voivat tehdä erilaisia aloitteita seurakunnan luottamuselimille. Aloite toimitetaan kirjallisena seurakunnan kirkkoherranvirastoon. Kirkkoneuvosto käsittelee aloitteet. Jos aloite koskee kirkkovaltuuston päätösvaltaan kuuluvaa asiaa, kirkkoneuvosto valmistelee aloitteen valtuustolle.

Kokonaiskirkon asioihin liittyvä aloite voi edetä aina kirkon "eduskuntaan" eli kirkolliskokoukseen saakka. Reitti voi olla esimerkiksi: seurakuntalaisen aloite - kirkkoneuvosto - hiippakuntavaltuusto - kirkolliskokous

SEURAKUNTALIITOS

Seurakuntien liitosjuhla

Juhlamessu, seurakuntien liitosjuhla

Karstulan, Kyyjärven ja Saarijärven seurakuntien juhlamessu ja yhteinen lounas järjestetään loppiaisena 6.1.2022 Saarijärven kirkossa klo 10.00.

Olette kaikki lämpimästi tervetulleita! Messun jälkeen ohjelmaa kirkossa, ruokailu ja kahvi srk.talossa.

Seurakunta järjestää tilaisuuteen ilmaisen bussikuljetuksen:
Kyyjärven kirkko, lähtö klo 8.30 (mahdollista nousta kyytiin myös 13 tien varrelta)
Karstulan kirkko, lähtö klo 9.00 (mahdollista nousta kyytiin myös Karstulantien varrelta)
Pylkönmäen kirkko, lähtö klo 9.15 (mahdollista nousta kyytiin myös Myllymäen tien varrelta)
Kivijärven kirkko, lähtö klo 8.30 (mahdollista nousta kyytiin myös Piispalantien tien varrelta)
Kannonkosken seurakuntatalo 9.15 (mahdollista nousta kyytiin myös Saarijärventien varrelta)

Paluukyyti lähtee Saarijärven tapulin parkkipaikalta noin klo 15.00.

Bussikuljetusta varten sitovat ilmoittautumiset 21.12.2021 klo 14 mennessä puhelimitse numeroon 044 750 0080 tai 040 622 7904 tai sähköpostilla osoitteeseen saarijarvi@evl.fi

...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Seurakuntaliitos on vahvistunut!

Kirkkohallituksen täysistunto hyväksyi torstaina 27.5.2021 seurakuntaliitoksen. Karstulan ja Kyyjärven seurakunnat lakkautetaan 31.12.2021 ja liitetään Saarijärven seurakuntaan 1.1.2022 alkaen. Seurakunnan alueena ovat Saarijärven kaupungin, Kannonkosken kunnan, Kivijärven kunnan, Karstulan kunnan ja Kyyjärven kunnan alueet. Laajenevan seurakunnan nimi on Saarijärven seurakunta. Tiedote 28.5.2021

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seurakuntaliitos tulee toteutumaan. Karstulan ja Kyyjärven seurakunnat liittyvät Saarijärven seurakuntaan 1.1.2022. Asiasta päätti tänään yksimielisesti Karstulan kirkkovaltuusto. Kyyjärvi ja Saarijärvi päättivät asiasta jo aikaisemmin tällä viikolla.

Seurakuntien päättäjät ovat tehneet historiallisia, tarpeellisia, rohkeita ja tulevaisuuteen kantautuvia päätöksiä seurakuntien toiminnan ja työn turvaamiseksi. Yhdessä eteenpäin! Päätökset menee vielä Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulin kautta kirkkohallituksen päätettäväksi. Tiedote 15.4.2021

Saarijärven kirkkoneuvosto esittää yksimielisesti kirkkovaltuustolle, että Karstulan ja Kyyjärven seurakunnat liitetään Saarijärven seurakuntaan 1.1.2022 alkaen. Karstulan ja Kyyjärven seurakunnista muodostuu Saarijärven kappeliseurakuntia.

Seurakuntaliitosselvitys ja suunnitelma avautuu tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Se sisältää kaiken oleellisen tiedon seurakuntaliitosneuvotteluista, seurakuntaliitoksen tarpeista ja tavoitteista. Selvityksessä on myös kuvaus ja suunnitelma toiminnasta, kiinteistöistä, taloudesta, organisaatiosta ja toimintamallista.

Saarijärven kirkkovaltuuston kokous seurakuntaliitosaloitteesta 13.4. klo 18.30 Saarijärven seurakuntatalolla. Keskustelu ja päätöksenteko seurakuntaliitoksesta seurakuntalaisten seurattavissa Saarijärven seurakunnan facebook-sivuilla. Seurakuntalaiset voivat lähettää etukäteen kysymyksiä osoitteeseen: jarmo.autonen@evl.fi ja emilia.jalomaki@evl.fi

Kaikkien kolmen seurakunnan kirkkovaltuustojen päätökset lähetetään edelleen Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulin kautta kirkkohallitukseen.