Tervetuloa elämäsi seikkailuun!

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Riparilla voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään, ihmisyyteen ja uskoon liittyviä asioita. Samalla tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin.

Yleensä rippikoulu käydään sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Suomalaisista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun käy vuosittain suurin osa. Rippikoulun voi käydä myös vanhempana esimerkiksi luokkakavereiden kanssa samana vuonna.

Rippikoulun kesto on noin puoli vuotta ja se koostuu oman seurakunnan toimintaan osallistumisesta (tutustumis- tai ennakkojakso) sekä leiri- tai päiväkoulujaksosta (intensiivijakso). Rippikoulu on mahdollista suorittaa myös yksityisesti. Rippikouluun ovat tervetulleita myös kirkkoon kuulumattomat. Riparin käyminen ei velvoita liittymään kirkkoon tai käymään kasteella. Kaste ja kirkkoon liittyminen ovat kuitenkin konfirmaation edellytys.

Vinkkejä rippijuhlien järjestämiseen ja lisätietoja konfirmaatiosta löydät osiosta perhejuhlat - rippijuhlat eli täältä!

Nuorten tapahtumien ajankohdat ja muuta tietoa nuorten toiminnasta löydät "Nuorille"-välilehden tapahtumakalenterista eli täältä.

Vuoden 2022 rippikoulut

Tulevana vuonna rippikouluun kutsutaan vuonna 2007 syntyneitä nuoria.

Olemme lähettäneet kaikille tiedossamme oleville vuonna 2007 syntyneille seurakuntamme jäsenille Tervetuloa rippikouluun 2022-vihkon. Vihkon voit ladata pdf-tiedostona täältä. Mikäli et ole saanut vihkoa jostain syystä, voit ladata vihkon tai pyytää nuorisotyönohjaaja Marko Savolaista lähettämään sen sinulle.

Rippikouluilmoittautuminen on avattu! Löydät ilmoittautumislomakkeen tämän linkin takaa. Aikaa ilmoittautua on 30.9 saakka.

Täältä voit ladata ohjeen ilmoittautumislomakkeen täyttämiseksi (tiedostomuoto on .pdf)

Nuoren ja huoltajan on täytettävä ilmoittautumislomake yhdessä. Huomatkaa, että lomake vaatii merkitsemään neljä ripariryhmää siinä järjestyksessä, mikä sopii teille parhaiten. Erityisperusteluissa voitte avata tarkemmin, mikäli jotkin ryhmät eivät käy tai käyvät. Näin ehkäistään ilmoittautumisten kasaantuminen vain muutamalle leirille. Mikäli lomakkeen kanssa on ongelmia, ottakaa yhteyttä nuorisotyönohjaaja Markoon (p.040 8483174 / marko.savolainen@evl.fi)

Ripari-infot

Ripari-infot on käyty kouluilla pitämässä. Jos et ollut infossa, voit ottaa yhteyttä Markoon. Kaikki ilmoittautumiseen tarvittava tieto on kuitenkin postissa jaetussa Tervetuloa Rippikouluun 2022-vihkossa sekä ilmoittautumislomakkeessa ja sen ohjeessa. Ongelmatilanteissa tai kysymyksien kanssa on kuitenkin aina hyvä ottaa yhteyttä toiseen ihmiseen :)

Rakkaimmat riparilaulut 12.11.2021

Yhteinen rippikoulutaival aloitetaan 12.11.2021 Saarijärven kirkossa Rakkaimmat Riparilaulut-tapahtumalla. Tapahtumassa on ensin yhteislaulu/konsertti, jossa mukanamme on Gospel Covertajat. Konsertin jälkeen seuraa tiedotustilaisuus, jossa kerrotaan vielä rippikoulusta, ripariryhmien kokoonpanot sekä saat itsellesi Merkkihaitarin.

Mikäli riparista jokin herättää kysymyksiä, meidät työntekijät saat kiinni sähköpostilla, whatsapilla, tekstarilla ja ihan perinteisesti soittamalla :) Mikäli kysymyksesi koskee kastetta tai kirkon jäsenyyttä, suosittelemme kääntymään Heidi-papin puoleen.

Ryhmähalaus leirikeskuksen aulassa.

Rippipappi Heidi tässä, hei!

Me kirkossa rakastamme vertauskuvia. Erityisesti pidämme matkasta. Elämä on matka, me teemme matkaa taivaan kotiin - ja niin edelleen.

Myös rippikoulu on matka. Eikä mikä tahansa pikkureissu, vaan varsinainen reppureissaamisen seikkaluretki. Se ei ole vain yksi yhdensuuntainen matka, vaan oikeastaan se on matka kolmeen suuntaan. (Me kirkossa pidämme myös luvusta kolme, koska Isä ja Poika ja Pyhä Henki.)

1. Rippikoulu on matka oman itsen tuntemiseen. Sinulla on hieno tilaisuus pohtia omia ajatuksiasi, omaa asennettasi uskoon, itseesi ja elämään. Millaisia unelmia sinulla on? Millainen ihminen sinä olet? Mitä tarkoittaa, että Sinä olet ihme?

2. Rippikoulu on matka kohti toista ihmistä. Rippikoulun ennakkojaksolla tutustumme kotiseurakuntaan ja samalla myös omaan rippikouluryhmäämme. Jos pidät sydämen ja silmät auki, voit löytää aivan uusia puolia vanhoista tutuista ja tutustua aivan uusiin ihmisiin. Mitä tarkoittaa, että me olemme seurakunta? Millaisia seurakuntalaisia, Kristuksen ruumiin jäseniä me olemme?

3. Rippikoulu on matka kohti Jumalaa. Riparilla saat tutustua siihen uskoon, johon sinut on lapsena kastettu (tai johon sinut ehkä riparin jälkeen liitetään). Tähän asti vanhemmat ja kummit ovat ehkä kertoneet sinulle Jumalasta. Nyt saat tutustua häneen itse aivan uudella tavalla. Onko Jumala vain pilven päällä istuva ukko vai jotain ihan muuta? Onko Raamattu totta? Millaisen Jumalan löydän, kun heittäydyn matkalle nimeltä Rippikoulu?

Ei muuta kuin reppu selkään ja seikkailuun kohti itseä, toisia ja Jumalaa!

Yhteisin matkaterveisin
Heidi Pasanen
kasvatuksen pappi

Pallopeli leirikeskuksen pihassa. Kuvassa nuoria ja nuorisotyönohjaaja Marko.

Seurakuntamme rippikoulut pidetään seuraavasti vuonna 2022

Hiihtolomaripari: 27.2.-5.3 Karstulan evankelisella opistolla. Konfirmaatio 29.5 Karstulan kirkossa.

Lapin ripari: 4.-11.7. Muonion Tunturikeimiössä. Konfirmaatio 17.7 Karstulan kirkossa.

Päivärippikoulu: 6.-10.6 Saarijärven seurakuntatalolla. Konfirmaatio 12.6. Saarijärven kirkossa.

Mellikka 1: 13.-19.6. Konfirmaatio 26.6 Karstulan kirkossa

Mellikka 2: 27.6-3.7. Konfirmaatio 10.7 Saarijärven kirkossa.

Mellikka 3: 4.-10.7. Konfirmaatio 17.7 Saarijärven kirkossa.

Mellikka 4: 11.-17.7. Konfirmaatio 24.7 Saarijärven kirkossa.

Mellikka 5: 18.-24.7. Konfirmaatio 31.7 Karstulan kirkossa.

Mellikka on Saarijärven seurakunnan leirikeskus, osoite on Muittarintie 1108a, 43250 Kolkanlahti

RIPARI-INFOT KOULUILLA

Nopolan koulu: 6.9. klo 12.15

Karstulan yhtenäiskoulu: 7.9. klo 8.50 (Opinportailla)