Tervetuloa elämäsi seikkailuun!

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin.

Yleensä rippikoulu käydään sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Suomalaisista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun käy vuosittain suurin osa. Rippikoulun voi käydä myös vanhempana esimerkiksi luokkakavereiden kanssa samana vuonna.

Rippikoulun kesto on puoli vuotta. Rippikoulu sisältää oman seurakunnan toimintaan osallistumista sekä leiri- tai päiväkoulujakson. Rippikoulu on mahdollista suorittaa myös yksityisesti. Rippikouluun ovat tervetulleita myös kirkkoon kuulumattomat.

Vinkkejä rippijuhlien järjestämiseen ja lisätietoja konfirmaatiosta löydät osiosta perhejuhlat - rippijuhlat eli täältä!

Nuorten tapahtumien ajankohdat löydät "Nuorille"-välilehden tapahtumakalenterista eli täältä.

Rippikoulun ennakkojakson tapaamiset ja tapahtumat on toistaiseksi peruttu. Ohjeet tilaisuuksien korvaamisesta tulevat rippikouluryhmien WhatsApp-ryhmiin. Rippikoulu jatkuu etänä kunnes toisin ilmoitetaan.

Leirit ajankohtineen vuonna 2020 ovat seuraavasti:

23.-29.2.2020 Hiihtolomaleiri (Leiri pidetään Karstulan Evankelisella opistolla)

konfirmaatio 24.5.2020 Saarijärven kirkossa

Leirin ohjaajat: Marko Savolainen, Suvi Löytynoja, Minna Autonen

6.6.-12.6.2020  Kivijärvi/Kannonkoski (Leiri pidetään Mellikassa)

konfirmaatio 14.6.2020 Kivijärven kirkossa

Leirin ohjaajat: Marko Savolainen, Mervi Sahinaho, kesätyöntekijä Martti

23.6-29.6.2020 Saarijärvi 1 (Leiri pidetään Mellikassa)

konfirmaatio 5.7.2020 Saarijärven kirkossa

Leirin ohjaajat: Marko Savolainen, Heidi Pasanen, kesätyöntekijä Hilla

1.7-7.7. 2020 Saarijärvi 2 (Leiri pidetään Mellikassa)

konfirmaatio 12.7.2020 Saarijärven kirkossa

Leirin ohjaajat: Taija Heinänen, Suvi Löytynoja, kesätyöntekijä Martti

Päivärippikoulun opetuspäivät ovat:

8.-12.6.2020 Mansikkaniemen Pappilassa (ma-to työskentelyaika klo 9-15, perjantaina klo 14-20)

konfirmaatio 5.7.2020 Saarijärvi 1-ryhmän kanssa Saarijärven kirkossa

Ryhmän ohjaajat. Heidi Pasanen, kesätyöntekijä Hilla

Ota aina ensisijaisesti yhteyttä oman ryhmäsi työntekijöihin. Nuorisotyönohjaajat tietävät käytännön jutuista (merkkihaitari, korvaaminen, kuljetukset) ja papit osaavat vastata esimerkiksi kirkkoon liittymiseen ja kasteeseen liittyviin kysymyksiin.

Puinen pöytäristi, jonka edessä kiviä ja kynttilä

Rippipappi Heidi tässä, hei!

Me kirkossa rakastamme vertauskuvia. Erityisesti pidämme matkasta. Elämä on matka, me teemme matkaa taivaan kotiin - ja niin edelleen.

Myös rippikoulu on matka. Eikä mikä tahansa pikkureissu, vaan varsinainen reppureissaamisen seikkaluretki. Se ei ole vain yksi yhdensuuntainen matka, vaan oikeastaan se on matka kolmeen suuntaan. (Me kirkossa pidämme myös luvusta kolme, koska Isä ja Poika ja Pyhä Henki.)

1. Rippikoulu on matka oman itsen tuntemiseen. Sinulla on hieno tilaisuus pohtia omia ajatuksiasi, omaa asennettasi uskoon, itseesi ja elämään. Millaisia unelmia sinulla on? Millainen ihminen sinä olet? Mitä tarkoittaa, että Sinä olet ihme?

2. Rippikoulu on matka kohti toista ihmistä. Rippikoulun ennakkojaksolla tutustumme kotiseurakuntaan ja samalla myös omaan rippikouluryhmäämme. Jos pidät sydämen ja silmät auki, voit löytää aivan uusia puolia vanhoista tutuista ja tutustua aivan uusiin ihmisiin. Mitä tarkoittaa, että me olemme seurakunta? Millaisia seurakuntalaisia, Kristuksen ruumiin jäseniä me olemme?

3. Rippikoulu on matka kohti Jumalaa. Riparilla saat tutustua siihen uskoon, johon sinut on lapsena kastettu (tai johon sinut ehkä riparin jälkeen liitetään). Tähän asti vanhemmat ja kummit ovat ehkä kertoneet sinulle Jumalasta. Nyt saat tutustua häneen itse aivan uudella tavalla. Onko Jumala vain pilven päällä istuva ukko vai jotain ihan muuta? Onko Raamattu totta? Millaisen Jumalan löydän, kun heittäydyn matkalle nimeltä Rippikoulu?

Ei muuta kuin reppu selkään ja seikkailuun kohti itseä, toisia ja Jumalaa!

Yhteisin matkaterveisin
Heidi Pasanen
kasvatuksen pappi

Nuoria maassa nurmikolla. Yksi vetää toista tukasta. Poika hyppäämässä taustalla.