Tervetuloa elämäsi seikkailuun!

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin.

Yleensä rippikoulu käydään sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Suomalaisista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun käy vuosittain suurin osa. Rippikoulun voi käydä myös vanhempana esimerkiksi luokkakavereiden kanssa samana vuonna.

Rippikoulun kesto on puoli vuotta. Rippikoulu sisältää oman seurakunnan toimintaan osallistumista sekä leiri- tai päiväkoulujakson. Rippikoulu on mahdollista suorittaa myös yksityisesti. Rippikouluun ovat tervetulleita myös kirkkoon kuulumattomat.

Vinkkejä rippijuhlien järjestämiseen ja lisätietoja konfirmaatiosta löydät täältä!

Nuorten tapahtumien ajankohdat löydät "Nuorille"-välilehden tapahtumakalenterista eli täältä.

Rippikoulun ilmoittautumisaikaa on jatkettu 20.10. saakka! Muista ilmoittautua Saarijärven seurakunnan lomakkeella, vaikka käyt rippikoulusi toisaalla (toisen seurakunnan, järjestön tai herätysliikkeen leiri).

Puinen pöytäristi, jonka edessä kiviä ja kynttilä

Rippipappi Heidi tässä, hei!

Me kirkossa rakastamme vertauskuvia. Erityisesti pidämme matkasta. Elämä on matka, me teemme matkaa taivaan kotiin - ja niin edelleen.

Myös rippikoulu on matka. Eikä mikä tahansa pikkureissu, vaan varsinainen reppureissaamisen seikkaluretki. Se ei ole vain yksi yhdensuuntainen matka, vaan oikeastaan se on matka kolmeen suuntaan. (Me kirkossa pidämme myös luvusta kolme, koska Isä ja Poika ja Pyhä Henki.)

1. Rippikoulu on matka oman itsen tuntemiseen. Sinulla on hieno tilaisuus pohtia omia ajatuksiasi, omaa asennettasi uskoon, itseesi ja elämään. Millaisia unelmia sinulla on? Millainen ihminen sinä olet? Mitä tarkoittaa, että Sinä olet ihme?

2. Rippikoulu on matka kohti toista ihmistä. Rippikoulun ennakkojaksolla tutustumme kotiseurakuntaan ja samalla myös omaan rippikouluryhmäämme. Jos pidät sydämen ja silmät auki, voit löytää aivan uusia puolia vanhoista tutuista ja tutustua aivan uusiin ihmisiin. Mitä tarkoittaa, että me olemme seurakunta? Millaisia seurakuntalaisia, Kristuksen ruumiin jäseniä me olemme?

3. Rippikoulu on matka kohti Jumalaa. Riparilla saat tutustua siihen uskoon, johon sinut on lapsena kastettu (tai johon sinut ehkä riparin jälkeen liitetään). Tähän asti vanhemmat ja kummit ovat ehkä kertoneet sinulle Jumalasta. Nyt saat tutustua häneen itse aivan uudella tavalla. Onko Jumala vain pilven päällä istuva ukko vai jotain ihan muuta? Onko Raamattu totta? Millaisen Jumalan löydän, kun heittäydyn matkalle nimeltä Rippikoulu?

Ei muuta kuin reppu selkään ja seikkailuun kohti itseä, toisia ja Jumalaa!

Yhteisin matkaterveisin
Heidi Pasanen
kasvatuksen pappi

Rippikoulujen ajankohtaisia asioita:

Vuoden 2020 rippikoululaisille on lähetetty kotiin "Tervetuloa Rippikouluun"- vihkonen. Se esittelee Saarijärven seurakunnan rippikoulupolun. Ryhmäkohtaisia ja yksittäisiä päivämääriä siihen on painettu mahdollisimman vähän. Tarkemmat päivämäärät ja aikataulut ilmoitetaan ryhmäkohtaisesti, sekä täällä kotisivuillamme.

Jos et ole tulossa rippikouluun tänä vuonna, vaikka oletkin saanut vihkon postissa, ei sinun tarvitse ilmoittaa erikseen meille siitä. Huolehdi kuitenkin siitä että saat tarvittavat infot kun rippikoulu on Sinulle ajankohtainen. TIetoja saat nuorisotyönohjaajilta.

Rippikoulu aloitetaan yhteisesti Saarijärven kirkossa 8.11 klo 18 Rakkaimmat riparilaulut-tapahtumalla. Se on kaikille rippikouluun tuleville pakollinen tilaisuus, jossa vanhemmilla ja nuorilla on vielä mahdollista kysyä rippikoulua koskevia kysymyksiä, ja saat tietää oman rippikouluryhmäsi. Samassa tilaisuudessa saat myös merkkihaitarisi!