Tervetuloa Kannonkosken kappeliseurakuntaan!

1300 asukkaan Kannonkoskella toimii vireä kappeliseurakunta, joka toivottaa ihmiset tervetulleiksi elämän eri vaiheissa.

Kirkossa vietettävä jumalanpalvelus on seurakunnan keskeisin tilaisuus, jossa meitä palvellaan Jumalan sanalla ja sakramenteilla. Jumalanpalvelukset pidetään sunnuntaisin ja juhlapyhinä klo 10.

Muita tilaisuuksia ovat seurat, hartaushetket, lasten kerhot ja erilaiset tapahtumat. Kurkista tapahtumakalenteriin ja löydä mieleistä toimintaa!

Poikkeustilanteen vuoksi jumalanpalvelukset toimitetaan 13.4.2020 saakka ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Jumalanpalveluksen voit kuunnella suorana lähetyksenä Saarijärven kirkosta sunnuntaisin klo 10 Järviradion taajuudelta 90,5 tai kotisivujemme nettiradiosta. (Linkki löytyy etusivulta sivun alalaidasta)

Kannonkosken kappeliseurakunta

Kirkkotie 3
43300 Kannonkoski

Kappalainen Timo Kemppainen
p. 040-1834594
timo.kemppainen@evl.fi

Diakoni Mirja Salo päivystää Kannonkoskella parittomilla viikoilla maanantaisin klo 10-12. Voit myös sopia kotikäynneistä muina aikoina p. 040-5201451 tai sähköpostilla mirja.salo@evl.fi.

Hautajaisiin liittyvät järjestelyt hoidetaan Saarijärven seurakunnan hautausmaatoimiston kautta, puh. 040-1534 794/Sari Tarvainen

Saarijärven seurakuntatoimistosta voi varata kappeliseurakuntien toimituksia, sillä koko alueella toimii yhteinen sähköinen varauskalenteri. Virkatodistukset, sukuselvitykset ja muut viralliset asiakirjat tilataan Saarijärven seurakuntatoimistosta, joka on avoinna ma, ti, to, pe klo 9-12, puh. 040-1534 736.

Seurakunta varautuu koronavirukseen ja sen leviämisen ehkäisyyn

Yleisen terveydellisen tilanteen vuoksi Saarijärven seurakunnan toimistot palvelevat vain puhelimitse tai sähköpostilla ma 16.3. alkaen toistaiseksi.

Yhteystiedot joihin otetaan yhteyttä kyseisissä asioissa

Seurakuntatoimisto (ma-ti, to-pe klo 9-12)   p. 040-1534 736  tai saarijarvi@evl.fi

Hautausmaatoimisto (ma-ti, to-pe klo 9-12)   p. 040-1534 794 tai sari.tarvainen@evl.fi

Taloustoimisto (ma-ti, to-pe klo 9-12)  p. 040-1534 663 tai sirpa.liimatainen@evl.fi

DIAKONIATOIMISTON RUOKAJAKO TIISTAISIN klo 9-12, EI SISÄVASTAANOTTOA! MUUT ASIAT PUHELIMITSE.

Lisätiedot seurakunnan varautumisesta:

Kirkkoherra Jarmo Autonen p. 040-5949 766 tai jarmo.autonen@evl.fi

Talousjohtaja Emilia Jalomäki p. 040-1534 392 tai emilia.jalomaki@evl.fi

Yleisen terveydellisen tilanteen vaikutus seurakunnan toimintaan:

Kaikki seurakunnan kerhot (päiväkerhot, alakoululaisten kerhot, nuorten illat, seurakuntakerho) on peruttu toukokuun loppuun saakka.

Jumalanpalvelukset toteutetaan Saarijärven kirkossa sunnuntaisin klo 10 ilman läsnäolevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelus radioidaan Järviradioon ja nettiin normaalisti.

Kirkolliset toimitukset pyritään toteuttamaan. Osallistujamäärä rajoitetaan kymmeneen henkeen.

Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse keskustelua varten. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kirkkoherranvirastosta seurakuntatoimistoksi

Lapuan hiippakunnassa on otettu 1.1.2020 käyttöön keskusrekisteri. Tämä tarkoittaa sitä, että seurakuntien kirkkoherranvirastojen toiminta lakkaa, koska kirkkoherranviraston tehtävät siirtyvät keskusrekisterin vastuulle.

Tämä tarkoittaa muutoksia myös Saarijärven seurakunnassa. Kirkkoherranvirasto muuttuu seurakuntatoimistoksi. Samalla seurakuntatoimiston ja hautausmaatoimiston aukioloajat supistuvat.

Seurakuntatoimistossa voi siirtymäkauden ajan (kevät 2020) hoitaa vielä virkatodistustilauksia ja sukuselvityksiä. Tarvittaessa neuvomme ja opastamme virastoasioissa edelleen. Seurakuntatoimistossa tehdään edelleen varaukset tilojen käyttöön ja kirkollisiin toimituksiin, kuten kaste ja avioliittoon vihkiminen. Se myös vastaa lehtitiedottamisesta, joten lehteen haluttu materiaali voidaan edelleen toimittaa tuttuun osoitteeseen Urheilutie 5, seurakuntatoimistoon.

Haustausmaatoimiston toiminta säilyy ennallaan. Hautaan siunaamiseen, hautapaikkoihin ja muuhun hautausmaahallintoon liittyvät asiat hoidetaan Saarijärven hautausmaatoimistossa.

Seurakunta- ja hautausmaatoimistojen aukioloajat yhtenäistetään. Henkilöstöresurssien vuoksi aukioloajat supistuvat. Huomaathan, että myös puhelimeen vastataan vain toimistojen aukioloaikoina, ma-ti, to-pe klo 9-12.