Diakonia - rakkauden kaksoiskäskyn todeksi elämistä

Diakoniatyön tavoite on kulkea ihmisten rinnalla erilaisissa elämän haasteissa. Sana diakonia merkitsee palvelemista. Työn kulmakiviä ovat ihmisarvon kunnioitus, erilaisuuden hyväksyminen ja välittäminen.

Ota rohkeasti yhteyttä, kun sinulla on surua, ihmissuhdeongelmia, yksinäisyyttä, toimeentulovaikeuksia, ruoka-avun tarvetta, riippuvuusongelmia tai haluat keskusteluapua ja tarvitset tukea. Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Diakoniatyön päivystysaika on Saarijärvellä tiistaisin klo 9-12.
Käyntiosoite Urheilutie 5, kulku diakonia-toimistoon alapihan puolelta.
Lahjoitusruokaa voi noutaa tiistaisin päivystysaikana diakoniatoimistolta. Muut asiat ajanvarauksella.

Tarja Salminen p.040 537 7182 tarja.salminen@evl.fi
Tuula Laitinen p.040 596 3449 tuula.anneli.laitinen@evl.fi

Diakoni on tavattavissa Pylkönmäen seurakuntatalolla keskiviikkoisin klo 10-12.

Minna Autonen p. 040 7784 701 minna.autonen@evl.fi

Diakonipäivystys Kannonkoskella maanantaisin klo 10-12 ja Kivijärvellä keskiviikkoisin klo 10-11.30.

Mirja Salo  mirja.salo@evl.fi

Diakoniatyöntekijöidemme rinnalla toimii merkittävä vapaaehtoistoimijoiden joukko. Sinäkin voit olla yksi heistä. Mikäli olet kiinnostunut diakoniatyössä toimimisesta, ota yhteyttä oman alueesi diakoniatyöntekijään.

Yhteisvastuukeräys on taas käynnissä!

Kolehdin sijasta voit lahjoittaa oman seurakuntamme Yhteisvastuukeräykseen alla olevan linkin kautta:

Yhteisvastuukeräys 2021 Saarijärvi (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Yhteisvastuukeräykseen voit lahjoittaa myös:

• Voit antaa oman lahjasi Saarijärven seurakunnan MobilePay-numeroon 70731.
  • Jos lahjoitat pankin kautta, lisää lahjoitukseesi seurakunnan viitenro 307460. Yhteisvastuun pankkitilit ovat: Aktia FI82 4055 0010 4148 41, Nordea FI16 2089 1800 0067 75 ja Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28.

Yhteisvastuukeräys 2021 kerää varoja kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ikäihmisten auttamiseksi Suomessa ja maailmalla. Osa vuoden 2021 keräystuotoista ohjataan ikäihmisten digitaitoja edistäviin koulutuksiin. Yhteisvastuukeräyksen toteuttaman selvityksen mukaan merkittävä osa vanhuusväestöstä Suomessa syrjäytyy yhteiskunnan alati lisääntyvän digitalisaation takia.

Tee hyvää ja auta taloudellisiin vaikeuksiin joutuneita ikäihmisiä osallistumalla Yhteisvastuukeräykseen.

Haluaisitko tukea Yhteisvastuukeräystä jakamalla pankkisiirtolomakkeita postilaatikkoihin. Jos tämä voisi olla sinun tapasi osallistua ja auttaa, ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin.

Lahjoitukset käytetään ikäihmisten auttamiseen monipuolisesti:

• 20 % keräystuotosta käytetään omassa seurakunnassamme taloudellisessa ahdingossa olevia ikäihmisiä tukeviin toimiin tai diakonia-avustuksiin.
    • 20 % keräystuotosta jakautuu Suomessa seuraavasti:
    • Puolet Kirkon diakoniarahastolle heikoimmassa asemassa olevien ikäihmisten taloudelliseen auttamiseen ja elämänlaadun kohentamiseen yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.
    • Toinen puolikas ohjataan Seurakuntaopiston kokoamalle kansanopistoverkostolle, joka toteuttaa vähävaraisille ikäihmisille suunnattuja digitaalisten taitojen maksuttomia kurssituksia vuodesta 2022 alkaen.
    • 60 % keräystuotosta käytetään katastrofien, konfliktien ja luonnonmullistusten aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineiden ihmisten auttamiseen kehittyvissä maissa. Tuki keskittyy erityisesti hauraimpiin yhteisöihin, vanhuksiin ja perheisiin.

Avun vien perille Kirkon Ulkomaanapu.

Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Keräyslupa RA/2020/639/Kirkkopalvelut.

Kannonkosken kappeliseurakunta Kivijärven kappeliseurakunta
    Diakoni-lähetyssihteeri