Kannonkosken kirkko

Kirkkotie 13, 43300 Kannonkoski

Kannonkosken kirkko

Kannonkosken kirkossa vietetään jumalanpalvelusta sunnuntaisin klo 10 tai klo 14. Kuukauden viimeisenä sunnuntaina Kannonkosken kirkossa ei ole jumalanpalvelusta.

Kannonkosken kirkko valmistui vuonna 1938. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Pauli Blomstedt.

Pauli Blomstedt oli Suomen nykyaikaisen arkkitehtuurin johtohahmoja. Hän vaikutti kirjoituksillaan ja suunnittelemillaan rakennuksilla funktionalismin leviämiseen Suomessa 1930-luvulla. Blomstedt kuoli vuonna 1935 eikä ehtinyt nähdä Kannonkosken kirkon valmistumista. Hänen puolisonsa Märta Blomstedt ja veli Aulis Blomstedt saattoivat loppuun kirkon suunnittelutyön ja piispa Aleksi Lehtonen vihki kirkon käyttöön 9.6.1938.

Kannonkosken kirkko on yksi harvoista 1930-luvulla Suomessa rakennetuista
funktionalistisista kirkoista. Kirkko on Museoviraston suojelukohde. Vastavalmistuneessa kirkossa oli 400 istumapaikkaa. Peruskorjausten jälkeen kirkkoon mahtuu nykyään 350 ihmistä.

Taiteilija Hannes Autere on suunnitellut ja toteuttanut kirkkoon 30-luvulla krusifiksin, puuveistoksen Jeesuksesta ristillä. Maailmalla kirkko tunnetaan asiantuntijapiireissä. Jo ennen valmistumistaan se oli esillä pienoismallina ja piirustuksin Pariisin maailmannäyttelyssä 1937.

Kirkko on varattavissa kirkollisiin toimituksiin Saarijärven seurakunnan kirkkoherranvirastosta.  Kirkon parkkipaikat sijaitsevat kirkon sivustalla lähellä sankarihautoja.

Kirkkotie 13, 43300 Kannonkoski

toimittaa kappalainen Timo Kemppainen, kanttorina Mari Sonninen