Monipuolista tarjontaa kaiken ikäsille aikuisille

Aikuiset on laaja käsite ikäryhmästä, joka kattaa niin nuoret aikuiset, työikäiset kuin seniori-ikään ehtineet. Tässä ryhmässä erilaiset elämäntilanteet, kiinnostuksen kohteet ja tarpeet ohjaavat sitä toiminnan kirjoa, jota pyrimme aikuisille järjestämään. Kutsumme teitä mukaan sekä toiminnallisiin että yhteiseen keskusteluun pohjautuviin ryhmiin ja kerhoihin, tapahtumiin ja tilaisuuksiin, joissa sinulla on mahdollisuus kokea myös vertaistukea. 

Toimintamme ovat kaikille avointa, ellei muuta ole erikseen ilmoitettu. Rajausta voi aiheuttaa toiminnalle erikseen määritelty kohderyhmä tai ennakkoilmoittautuminen.

Tule hakemaan eväitä omaan henkiseen ja hengelliseen kasvuun, toimimaan ja tekemään tai ihan vain hiljentymään yhdessä toisten kanssa. Tarkempaa tietoa tarjonnasta löydät näiltä sivuilta. Jos mielekästä puuhaa ja olemista ei löydy, ota reippaasti yhteyttä työntekijöihin - voit itsekin olla toteuttamassa jotain uutta.

Seurakuntakerho kirkon sivusalissa parittomilla viikoilla keskiviikkoisin klo 11.
Lähetyksen käsityöpiiri pappilassa parittomilla viikoilla maanantaisin klo 10.
Kivirannan vanhainkodin hartaudet keskiviikkoisin klo 14.30.
Kirkkokuoron harjoitukset keskiviikkoisin klo 16.
Uusia laulajia otetaan aina mukaan, kanttoriin voi ottaa yhteyttä, jos laulattaa.
Raamattupiiri kokoontuu pappilassa parillisilla viikoilla klo 18.

Rukouspiiri kokoontuu kodeissa ja pappilassa sopimuksen mukaan. Tervetuloa
mukaan, ota yhteyttä Tarja-pappiin, niin kerron lisää.

 

Tule leikkimään. Lastenkirkko

Toimintaa ja tapaamispaikka lapsille ja lapsiperheille

Elämä lasten kanssa on rikasta, monipuolista ja yllätyksiä täynnä. Seurakunnan lapsi- ja perhetyö jakaa lasten kasvatusvastuuta kulkemalla teidän kasvattajien rinnalla.

Kyyjärvellä pidetään kahden viikon välein (parillisina viikkoina) perhekerhoa, joissa vanhemmilla on mahdollisuus tutustua toisiin vanhempiin ja saada tukea vanhempana olemiseen.

Kokoontuminen on kirkon alakerrassa, päiväkerhotilassa. 

Kuva uruista

Koe tai tee itse kanssamme musiikkia

Musiikki voi kertoa sen, mitä emme osaa sanoiksi pukea. Se soi elämämme käännekohdissa, ristiäisissä, häissä ja hautajaisissa. Musiikki elävöittää seurakunnan arkea niin tapahtumissa kuin kerhoissa. Laulaen ja soittaen välitämme ilosanomaa, ylistämme ja rukoilemme. Musiikki auttaa hiljentymään ja tuo lohtua suruun.

Jos sinulla on ideoita ja toiveita, ota rohkeasti yhteyttä kanttori Jouni Mäkiseen puh. 0400 934 154 tai jouni.makinen@evl.fi

Tule mukaan toteuttamaan

Myös sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin messun palvelutehtäviin. Voit muun muassa

  • lukea raamatuntekstejä
  • laulaa ja soittaa musiikkiryhmissä
  • toimia rukousavustajina
  • kerätä kolehtia.

Ota halutessasi reippaasti yhteyttä ja kerro, että haluat olla mukana toteuttamassa messua!

Tervetuloa konserttiin!


Ohjelman aloittava Mozartin (1756-1791) pianosonaatti kuuluu hänen varhaisimpien, 1770-luvun puolivälissä julkaistujen sonaattiensa joukkoon. Tämän sonaatin Mozart sävelsi oleskellessaan työasioissa Münchenissä.


Tšekkiläinen František Drdla (1868-1944) oli kuuluisa viulisti, joka saavutti mainetta kevyemmän klassisen musiikin säveltäjänä.
Hänen alun perin viululle ja pianolle säveltämänsä kappale Muisto toimii tässä ohjelmassa johdantona romantiikan ajan teoksiin.

Unkarilainen Franz Liszt (1811-1886) puolestaan oli 1800-luvun taidemusiikin keskeisimpiä hahmoja, legendaarinen pianovirtuoosi ja edistyksellinen säveltäjä. Hänen tunnetuimmat sävellyksensä edustavat romantiikan aikakautta. Tässä ohjelmassa kuultava Consolation (Lohdutus) sopii hiljaisine mietteineen hyvin esitettäväksi kirkossa.


Liebestraum nr. 3 (Lemmenunelma) on yksi Lisztin tunnetuimmista sävellyksistä. Sen nocturne-tunnelmien taustalla olevassa runossa O Lieb’ , so lang du lieben kannst pohditaan rakkautta ja haavoittuvuutta.


Neljän ”Unohdetun valssin” sarja syntyi jo iäkkään Lisztin kynästä. Musiikista löytyy niin nostalgiaa kuin ironiaakin.
Jean Sibeliuksen (1865-1957) aikoinaan usein väheksytty pianotuotanto on kokenut suuren arvostuksen nousun viime vuosikymmeninä.
Sibelius itse uskoikin pianistien löytävän sävellyksensä. Kukkakuvien kokoelma on kenties saanut innoitusta Ainolan puutarhasta.
Kaunokki avaa sarjan kiitämällä vauhdilla yli valkoisten koskettimien. Neilikassa on kuultu tanssiaismuistoja. Iiris soi hieman arvoituksellisena mollissa. Akileijassa kuljetaan kesäisissä tunnelmissa ja sarjan päättää Kellokukka, joka tyyliltään muistuttaa Sibeliuksen improvisointitaidoista.

Jyväskylässä muusikkoperheeseen syntynyt Ilmari Hannikainen (1892-1955) oli aikansa paras suomalainen pianisti ja tunnettu pedagogi, joka myös sävelsi pianolle sekä opiskelijoille että konsertteihin tarkoitettuja teoksia.


Erkki Melartinin (1875-1937) laaja sävellystuotanto kattaa lähes kaikki musiikinlajit. Hän toimi myös mm. Helsingin musiikkiopiston (myöhemmin konservatorio ja Sibelius-Akatemia) johtajana ja sävellyksenopettajana. Kaksi joutsenta on esimerkki Melartinin varhaisesta pianotyylistä.

Emmanuel Chabrier (1841-1894) oli ranskalainen romantiikan ajan säveltäjä. Hänen musiikkinsa luokitellaan kuitenkin jo impressionistiseksi.
Säveltäjänä itseoppinut Chabrier loi omintakeisella tyylillään tietä tuleville moderneille virtauksille ja hänen musiikkiaan ihailivat monet säveltäjät.
10 Pièces pittoresques -kokoelma (josta ohjelman kappaleet ovat) herätti jo ensiesityksissään ihastusta ja kuuluu ranskalaisen pianomusiikin suuriin klassikoihin.

Illan Laukaassa syntynyt pianisti aloitti musiikkiopinnot yksityisesti ja opiskeli 10-vuotiaasta alkaen Keski-Suomen konservatoriossa. Pitkäaikaisimmat opettajat olivat Nijole Kasperaviciute, Leea Isotalo ja German Danileiko, jonka johdolla hän suoritti pianonsoiton A-kurssitutkinnon ja opettajan jatkotutkinnon. Hän opiskeli myös lyhyempiä aikoja Saksassa ja oli yhden lukuvuoden opiskelijavaihdossa Prahan musiikkiakatemiassa.
Pianonsoitonopettajana ja muusikkona hän on toiminut Keski-Suomen alueella opintovuosistaan lähtien.