Isostoiminta

 

Isoskoulutuksesta olemme siirtyneet isostoiminnasta puhumiseen. Isostoiminta tarkoittaa kaikkea sitä nuoren seurakunnan toimintaa, missä isoset ovat näkyvillä ja mukana tekemässä. Useimmiten se tarkoittaa nuorten iltoja, mutta isosia voi nähdä myös jumalanpalveluksissa, riparitapahtumissa ja muissa seurakunnan tilaisuuksissa.

 

Isonen, minustako? Miten?

 

Isoseksi pääseminen on aika yksinkertaista: syksyllä järjestetään Isostoiminnan starttileiri, jonka aikana käydään läpi isosuutta, tutustutaan toisiin isosiin ja valmistaudutaan syksyn koitoksiin.

 

Syys-ja kevätkaudella isoset ovat mukana tapahtumien ja tilaisuuksien järjestelemisessä. Erityisesti isoset ovat järjestämässä nuorten iltoihin sisältöä - oli kyse sitten leikeistä, musiikista tai iltapalasta - kaiken takana on isonen. Isosuus on kuitenkin enemmän kuin nuorisotyönohjaajan apukäsinä olemista - isonen saa omalla paikallaan kasvaa, ottaa vastuuta seurakuntansa toiminnasta ja olla kanssakulkijana rippikoululaisille. Isosia luotsaa johtajaisoset, jotka toimivat vertaistukena ja -johtajina kollegoilleen.

 

Toukokuussa järjestetään toinen isosleiri, joka kääntää katseet jo kesän leireille. Siellä käydään läpi leirikeskuksen käyttö, ryhmäydytään samoille leireille tulevien isosten kanssa ja hiotaan niitä taitoja joita syksyn ja kevään aikana on kartutettu.

 

Isosuus on ennen kaikkea matka, jonka aikana nuori tutustuu itseensä, kasvaa kristittynä ja seurakuntalaisena, oppii valtavasti uusia taitoja ja saa olla rakentamassa yhteistä hyvää.

Tule mukaan!

 

 

 

 

Mitä kuuluu isostoimintaan?

 

12.9.2020 Klo 14-18 on Mansikkaniemen Pappilassa Vain Isosten Päivä eli V.I.P. Tervetuloa isoset moikkaamaan tovereita ja chillailemaan hyvien juttujen äärellä.

 

2.-4.10.2020 Mennään isosten kanssa Isosleirille Mellikkaan. Ilmoittautuminen tapahtuu täältä. Leiri on suunnattu viime syksynä aloittaneille isosille.

 

7.11.2020 Starttaa uusi isoskoulutuskausi Saarijärven seurakuntatalolla. Klo 12 aloitetaan, sinne ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhatkin isosetkin.

 

12.12 On IsosRetken aika! Eli jotain mukavaa yhdessä tekemistä. Tästä tietoa lähempänä!

Nuoria pelaamassa lakanoilla lentopalloa

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja

Nuoriso- ja rippikoulutyö, isostoiminta