Valkoisia pieniä kiviä ympyrässä

Aikuisille

Seurakunta tarjoaa aikuisille elämän rakennuspalikoita sekä yhdessäoloa, toimintaa ja hiljentymistä. 

Tule rohkeasti mukaan tilaisuuksiin. Oma paikka seurakunnassa löytyy etsimällä, ja me autamme etsinnässä. 

Säännöllistä toimintaa

Jumalanpalvelus sunnuntaisin kello 10 on seurakuntatoiminnan keskus. Elämä on liikettä arjesta alttarille ja alttarilta elämän arkeen. 

Muita säännöllisesti järjestettäviä tilaisuuksia ja tapahtumia ovat mm.

 • Yrittäjien ja heidän perheidensä kirkkopyhä
 • Maatalousväen kirkkopyhä lokakuussa
 • Kylätapahtumat kyläkunnilla
 • Raamattuillat, raamattupiirit, miesten illat
 • Ruisleipäillat
 • Sururyhmä kaksi kertaa vuodessa

Lisätietoja aikuisten toiminnasta antaa seurakuntapastori Mervi Sahinaho puh. 040-6707 677, sähköposti mervi.sahinaho@evl.fi

Tervetuloa mukaan!

Ryhmätoimintaa aikuisille Saarijärven alueella

 

Missiopaja
Seurakuntatalon takkahuoneella kokoontuu joka tiistai klo 9.30–11.30 joukko naisia tekemään käsitöitä myytäväksi lähetystyön hyväksi. Missiopajassa vaihdetaan kuulumisia, kuullaan lähetystyön ajankohtaisista asioista ja rukoillaan käsillä tekemisen lomassa. Ei haittaa vaikka peukalo olisi keskellä kämmentä, sillä jokaiselle löytyy sopivaa tekemistä.

Hanna-piiri
Hanna-piiri on avoin rukous- ja raamattupiiri, joka tukee Medialähetys Sanansaattajien (Sansan) työtä. Hanna-piiri kokoontuu kerran kuukaudessa tiistai-iltaisin Mansikkaniemen pappilassa.

Työseurat ja -piirit
Saarijärven kyläkunnilla toimii monia ahkeria työseuroja ja lähetyspiirejä lähetystyön sekä diakoniatyön tukemiseksi. Työseurat kokoontuvat usein kodeissa. Niissä keskustellaan joskus seurakunnan työntekijän johdolla, joskus omalla porukalla, juodaan kahvit ja tehdään ehkä käsitöitä. Monilla työseuroilla ja lähetyspiireillä on oma kahvitusvuoro kesällä Tapulikahviossa.

Ruisleipäillat
Toiminta on avointa kaikille Raamatun sanomasta kiinnostuneille. Osallistujia on vauvasta ikäihmisiin ja vierailijoiden puheenvuorot käsittelevät aiheita taivaan ja maan väliltä.
Kahvit keitetään illan aluksi Mansikkaniemen pappilassa klo 18.00 ja siitä siirrymmen illan aiheen pureskeluun.

Pylkönmäellä tapahtuu monenlaista!

 • Keskiviikkopiiri kokoontuu joka toinen keskiviikko klo 11-13. Keskiviikkopiirissä valmistetaan kastekoteihin lahjoitettavia vauvanpeittoja sekä myyjäistuotteita, joiden tuotto käytetään lähetys- ja diakoniatyöhön, piiriin voit hyvin tulla myös ilman käsityötä, seurustelemaan ja kahvittelemaan. 
 • Palvelutalo Iltaruskossa pidetään hartaus kerran kuussa, keskiviikkona klo 13.15.
 • Pylkönmäellä on useita lauluryhmiä, jotka rikastuttavat seurakunnan jumalanpalveluselämää. Kirkkokuoron toiminnasta saat lisätietoja kanttori Satu Uusisalolta.
 • Rauhanyhdistyksen seuroja vietetään säännöllisesti seurakuntatalolla.
 • Kerran keväässä ja syksyssä kokoonnutaan yhteisille lounaille. Kevään lounaalla tuetaan yhteisvastuukeräystä ja syksyn lounaalla lähetystyötä.
 • Ideoita eri tapahtumiin otetaan ilolla vastaan!
 • Torstaisin 9.30-11.30 kokoontuu seurakuntatalolla perhekerho, jonne voi saapua koko perheen voimin tai lapset mummin, kummin tai papan kanssa. 
arkialttari, jonka takan seinällä pahvikuva kirkosta ja kyyhkynen

Toimintaa aikuisille Kannonkoskella ja Kivijärvellä

Kannonkosken kappeliseurakunnassa saat olla, osallistua ja toimia.

Kannonkoskella on seurakunnallista toimintaa eri ikäisille. Saarijärven seurakunnan jäseninä kannonkoskiset voivat halutessaan osallistua myös emäseurakunnan järjestämään toimintaan, kuten leirille ja retkille. Seuraa ilmoittelua ja Tapahtumat-sivua!

Jumalanpalvelus

Kirkossa vietettävä jumalanpalvelus on seurakunnan keskeisin tilaisuus, jossa meitä palvellaan Jumalan sanalla ja sakramenteilla. Jumalanpalvelukset pidetään sunnuntaisin ja juhlapyhinä vuonna 2021 yleensä klo 10.
Jumalanpalveluksissa on paljon palvelutehtäviä myös seurakuntalaisille, kysy lisää Timo-papilta ja Anu-suntiolta.

Seurakuntakerho

Seurakuntakerho syyskuusta toukokuulle on ikääntyville ihmisille suunnattu kerho. Se kokoontuu parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 11-13 seurakuntatalossa.

Ohjelmassa on vierailijoita, yhteislaulua, kahvit ( 3e), arvontaa, pientä jumppaa ja retkiä. Kerhon vetäjänä toimii diakoni Mirja Salo. Tule mukaan mukavaan toimintaan!

Diakonia

Kannonkosken alueen diakoniatyö pitää sisällään mm.  EU-ruokajakelua diakoniatoimistosta päivystysaikana, ystäväpalvelutoiminnan yhdessä SPRn kanssa, piirakkatalkootoiminnan, työpiiritoiminnan, hartaudet laitoksissa, näkövammaisten kokoontumiset, yksinasuvien joulujuhlan, syntymäpäivätervehdykset ja yhteissyntymäpäivät 70-, 75- ja 80-vuotiaille. Syksyisin Kumppanuuspöydän toimijoiden kanssa järjestetään Ikääntyvien Ilonpäivä.

Diakoniatyössä on paljon tehtäviä myös seurakuntalaisille, tervetuloa mukaan juuri sinua kiinnostavaan toimintaan!

Diakoniatoimisto on avoinna joka maanantai klo 10-12. Asioida voi puhelimitse 040 520 1451 tai sähköpostitse mirja.salo@evl.fi

 

Toimintaa aikuisille Kivijärven kappeliseurakunnassa

Kivijärven kappeliseurakunnassa on aktiivista seurakuntakerhotoimintaa ja muuta mukavaa yhdessäoloa!

Jumalanpalvelus

Kirkossa vietettävä jumalanpalvelus on kappeliseurakunnan keskeisin tilaisuus, jossa meitä palvellaan Jumalan sanalla ja sakramenteilla. Sitä vietetään vuonna 2021 pääsääntöisesti  klo 14. Jumalanpalveluksissa on runsaasti tehtäviä myös seurakuntalaisille. Kiinnostuksesta jumalanpalvelusavustukseen voi kertoa Timo-papille.

Seurakuntakerho

Seurakuntakerho on ikääntyville ihmisille suunnattu kerho. Se kokoontuu syyskuusta toukokuulle parillisina keskiviikkoina klo 12-14 seurakuntatalolla. Ohjelmassa on vierailijoita, yhteislaulua, pientä jumppaa, arvontaa ja kahvit (3 euroa). Seurakuntakerho järjestää myös retkiä.

Lisäksi aikuisille on tarjolla seuroja, hartaushetkiä sekä erilaisia tapahtumia ja retkiä. Ilonpäivä ikäihmisille järjestetään syksyisin yhdessä Kumppanuuspöydän toimijoiden kanssa.

Diakonia

EU-ruokajakelua diakoniatoimistosta päivystysaikoina. Seuraava jakelua syyskaudella. Omaishoitajien kahvihetkiä järjestetään yhdessä SPR:n kanssa. Seurakunnan vapaaehtoistoimijoille järjestetään tapaamisia Saarikan ja kunnan kanssa.

Lisäksi diakoniatyö järjestää Kivijärvellä Yhteisvastuutapahtuman, joulumyyjäiset, diakonialauluiltoja, yhteissyntymäpäiväjuhlat 70-, 75- ja 80-vuotiaille,  näkövammaisten kokoontumiset vuorottain Kannonkosken kanssa, Yksinasuvien joulujuhla ja syntymäpäivätervehdykset

Diakoniatyössä on paljon mahdollisuuksia myös seurakuntalaisille tulla mukaan. Löydä oma paikkasi!

Diakoniatoimisto on avoinna keskiviikkoisin klo 10-11.30 seurakuntatalolla. Yhteydenotot puhelimitse 040-5201 451 tai sähköpostitse mirja.salo@evl.fi

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Pylkönmäen kappeliseurakunta Saarijärven alue