Seurakuntatoimisto

Urheilutie 5
43100 Saarijärvi
puh 040-1534 736

Seurakuntatoimistossa sovitaan kasteen ja vihkimisen järjestelyistä ja varataan pappi toimituksia varten.

Tilavaraukset hoituvat myös näppärimmin seurakuntatoimiston kautta, oli kyseessä sitten yksittäisen tilaisuuden järjestämisestä tai liikuntasalivuoron varaamisesta. Tilavuokrauksesta löydät lisätietoja ja hinnaston täältä sivulta.

Seurakuntatoimiston vastuulla on lisäksi seurakunnallinen  tiedottaminen.

Yleisen terveydellisen tilanteen vaikutus seurakunnan toimintaan:

Jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa ja seurakunnan kokoavassa toiminnassa noudatetaan 1-2 metrin turvavälejä sekä hyvää yskimis- ja käsihygieniaa.

Jumalanpalvelus kuultavissa Järviradion ja netin kautta suorana lähetyksenä.

Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa keskustelua varten. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kirkkoherranvirastosta seurakuntatoimistoksi

Lapuan hiippakunnassa on otettu 1.1.2020 käyttöön keskusrekisteri. Tämä tarkoittaa sitä, että seurakuntien kirkkoherranvirastojen toiminta lakkaa, koska kirkkoherranviraston tehtävät siirtyvät keskusrekisterin vastuulle.

Tämä tarkoittaa muutoksia myös Saarijärven seurakunnassa. Kirkkoherranvirasto muuttuu seurakuntatoimistoksi. Samalla seurakuntatoimiston ja hautausmaatoimiston aukioloajat supistuvat.

1.7.2020 alkaen kaikki jäsenreksiteriin liittyvät tehtävät ovat siirtyneet aluerekisterin vastuulle. Lisätietoja aluerekisterin vaikutuksista ja uudet yhteystiedot löydät oheisesta uutisesta. Seurakuntatoimistossa tehdään edelleen varaukset tilojen käyttöön ja kirkollisiin toimituksiin, kuten kaste ja avioliittoon vihkiminen. Se myös vastaa lehtitiedottamisesta, joten lehteen haluttu materiaali voidaan edelleen toimittaa tuttuun osoitteeseen Urheilutie 5, seurakuntatoimistoon.

Haustausmaatoimiston toiminta säilyy ennallaan. Hautaan siunaamiseen, hautapaikkoihin ja muuhun hautausmaahallintoon liittyvät asiat hoidetaan Saarijärven hautausmaatoimistossa.

Seurakunta- ja hautausmaatoimistojen aukioloajat yhtenäistetään. Henkilöstöresurssien vuoksi aukioloajat supistuvat. Huomaathan, että myös puhelimeen vastataan vain toimistojen aukioloaikoina, ma-ti, to-pe klo 9-12.