Lumiukko askartelu

Lapsille ja lapsiperheille

Tervetuloa mukaan seurakunnan toimintaan! Tule kohtaamaan samassa elämäntilanteessa olevia, jakamaan arjen asioita sekä hakemaan voimavaroja elämään. Seurakunta haluaa auttaa, tukea ja kulkea rinnalla monenlaisissa elämäntilanteissa.

Lasten kristillinen kasvatus on kodin ja seurakunnan yhteistyötä. Päiväkerhoissa lapset tutustuvat kristinuskoon ikätasolleen sopivalla tavalla. Perhekerhossa lapsi saa yhteisen kivan hetken vanhemman kanssa. Seurakunta järjestää perhejumalanpalveluksia, leirejä, retkiä ja erilaisia perheille suunnattuja tapahtumia. Tule mukaan löytämään oman perheesi juttu!

Alakouluikäisten kerhotoiminnan ja ryhmät löydät varhaisnuorisotyön sivulta.

Lapsi syntyy Jumalan tuoksu hiuksissaan.

Mansikkalan leikkipuisto

Mansikkalan leikkipuisto sijaitsee Saarijärven seurakuntatalon ja Mansikkaniemen pappilan välissä osoitteessa Urheilutie 5, 43100 Saarijärvi 

Tervetuloa leikkimään!

Mansikkalan leikkipuisto sai nimensä yleisöäänestyksellä. Mansikkaniemen pappilan vieressä sijaitsevan leikkipaikan nimiehdotuksissa olikin monenlaista mansikkaan, leikkiin ja Jumalan huolenpitoon liittyviä ehdotuksia. Mansikkala on iloisen kesäinen, leikkisän nauravainen nimi leikkipaikalle, jossa on voitu viettää niin syntymäpäiviä, leikkitreffejä kuin kotiäitien päiväkahvituokioita. 

Korkea aita ja laadukkaat leikkivälineet takaavat turvallisen leikkiympäristön ja järvenrantamaisema rauhoittaa mieltä. Puiston keskellä kohoaa myös kaikkein rohkeimmille kiipeilyyn sopiva koivu. Toivottavasti leikkimisen riemu tavoittaa jokaisen puistossa vierailevan! 

 

Turvallisuusohjeita

Leikkikentän ylläpidosta ja huollosta vastaa Saarijärven seurakunta. Ilmoituksen leikkipaikan ylläpitoon ja huoltoon liittyen voi tehdä joko sähköpostitse osoitteeseen saarijarvi@evl.fi  tai puhelimitse numeroon 040 1534 736 ma-ti, to-pe klo 9-12 välisenä aikana.

Mansikkalan leikkipuisto on kaikkien vapaassa käytössä päivittäin klo 7-22 välisenä aikana. Seurakunnan kerhot ja ryhmät saattavat varata leikkipuiston vain oman toimintansa käyttöön, mutta näistä ajankohdista ilmoitetaan erikseen leikkipuiston ilmoitustaululla.

Leikkipuistossa ei ole talvikunnossapitoa


Leikkipuistossa tulee noudattaa seuraavia sääntöjä:

  • Nosta lapsi leikkivälineeseen vain jos lapsi pääsee sinne itse tai voit varmistaa lapsen turvallisuuden.
  • Pyöräilykypärän käyttöä ei suositella leikkivälineissä, joissa kypärästä voi aiheutua kiinnijuuttuminen.
  • Laitathan hiekkalaatikon suojapeitteen leikkien jälkeen takaisin paikalleen ja lelut takaisin lelulaatikkoon.


Mansikkalan leikkipuiston avajaisia vietettiin sunnuntaina 27.9.2020 ja avajaispuheessa toivottiin seuraavia asioita:

Tämä puisto on koronavuoden tumman pilven hieno kultareunus. Tämä puisto on Saarijärven seurakunnan ja meidän kaikkien panostus lapsiin, lapsenmielisiin ja likkiiin - meidän kaikkien kultaisiin hetkiin. Olkoon täällä aina hiekkakaut onnistuneita, leikit parhaimpia ja keinuhetket huimimpia. Älköön koskaan itku raikokoon tai kiukku vallatkoon. Olkoon aina enkelit koivun oksilla.


Leikkipuiston turvallissuunnitelma löytyy täältä