Uutislistaukseen

Kirkkoneuvosto esittää seurakuntaliitosta, selvitys ja suunnitelma

26.3.2021 11.55

Saarijärven kirkkoneuvosto esittää yksimielisesti kirkkovaltuustolle, että Karstulan ja Kyyjärven seurakunnat liitetään Saarijärven seurakuntaan 1.1.2022 alkaen. Karstulan ja Kyyjärven seurakunnista muodostuu Saarijärven kappeliseurakuntia. 

Seurakuntaliitosselvitys ja suunnitelma avautuu tästä linkistä. Se sisältää kaiken oleellisen tiedon seurakuntaliitosneuvotteluista, seurakuntaliitoksen tarpeista ja tavoitteista. Selvityksessä on myös kuvaus ja suunnitelma toiminnasta, kiinteistöistä, taloudesta, organisaatiosta ja toimintamallista.

Esitys seurakuntajaon muuttamiseksi käsitellään Saarijärven Saarijärven kirkkovaltuustossa 13.4 klo 18.30. Kokous on seurakuntalaisten seurattavissa suorana lähetyksenä Saarijärven seurakunnan facebook sivuilla. Seurakuntalaiset voivat tehdä etukäteen kysymyksiä ja lähettää ne sähköpostilla jarmo.autonen@evl.fi tai emilia.jalomaki@evl.fi

Kaikkien kolmen seurakunnan kirkkovaltuustojen päätökset lähetetään edelleen Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulin kautta kirkkohallitukseen.