Uutislistaukseen

Rauhankellot soivat 24.2. klo 12

300px-Menas_egyptilainen.jpg

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat kutsuneet seurakunnat ympäri Suomen osoittamaan tukeaan Ukrainalle Venäjän Ukrainaan hyökkäämisen vuosipäivänä 24.2.2023. Tällöin kirkonkellot ympäri Suomen soivat tukea Ukrainalle.

Myös Saarijärven seurakunta osallistuu kellojen soitolla osoittamaan tukeaan ukrainalaisille. Kellot soivat myös rukousta rauhan puolesta. 

 

Piispojen viesti Venäjän Ukrainaan hyökkäämisen vuosipäivänä:

”Venäjän laiton hyökkäys Ukrainassa jatkuu. Kärsimyksen ja uhrattujen ihmishenkien määrä on kestämätön. Ukrainalaiset tarvitsevat kaiken saatavilla olevan avun ja tuen. Sodan vaikutukset ulottuvat laajalle ja synnyttävät huolta myös täällä Suomessa. Tarvitsemme yhteenkuuluvuutta ja keskinäistä huolenpitoa. Olemme kutsuneet seurakuntia soittamaan kirkoissa rauhankelloja sodan syttymisen vuosipäivänä 24.2.2023 kello 12. Seurakunnissa rukoillaan Ukrainan ja ukrainalaisten puolesta vuosipäivää seuraavana sunnuntaina ja edelleen tulevissa jumalanpalveluksissa sekä järjestetään rukoushetkiä ukrainalaisten tueksi. Olemme myös rohkaisseet seurakuntia järjestämään tukitapahtumia yhdessä muiden tahojen kanssa ja rakentamaan yhteyttä ukrainalaispakolaisiin Suomessa. Kannustamme kaikkia muistamaan Ukrainaa rukouksissa, lahjoittamaan alueella toimiville avustusjärjestöille ja osoittamaan tukea Suomessa oleville ukrainalaisille.  “Herra, sinä valmistat meille rauhan.” (Jes. 26:12) 

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat

22.2.2023 16.07