Ensimmäinen vuosi takana

 

Ja toinen isosvuosi edessä. Perusasiat on opiskeltu ja leirikokemusta on kenties jo karttunut. Mutta matka isosena on vielä kesken. 

 

Isosen rooli etenkin rippileirillä on tärkeä. Leikittäjä, ryhmänvetäjä, hartauden pitäjä, rippikoululaisten rinnallakulkija. Toisen vuoden isonen on kaikkea tätä, pienellä erolla ensimmäisen vuoden isoseen: ikäero ja kokemus tekevät toisen vuoden isosesta itsessään auktoriteetin, niin rippikoululaisten kuin mahdollisesti nuorempien isostoverienkin silmissä. Siitä huolimatta toisen vuoden isonen saa olla edelleen etsimässä omaa paikkaansa seurakunnassa ja elämässä. 

 

Toinen isosvuosi antaa sinulle hyvän mahdollisuuden pohdiskeluun: mikä ensimmäisenä vuotena onnistui hyvin, missä olisi vielä parantamisen varaa? Toinen vuosi tarjoaa sauman kehittyä ja kasvaa, asettaa tavoitteita ja syventää tietämystä Raamatusta, Jumalasta ja uskosta. 

 

Seuraavat kysymykset onkin juuri näitä asioita silmällä pitäen tehty: ota rauhallisesti jokaisen kysymyksen kohdalla ja ota sen pohdiskelusta kaikki irti.  Kaikki tämä on sinua itseäsi varten. 

 

Alkulämmittely: Muistele ensimmäistä vuottasi isosena, koulutuksen alkamisesta kesän viimeiseen konfirmaatioosi. Mitä onnistumisia siltä ajalta, mitä haasteita koit? Mikä hetki jäi erityisesti mieleen isosena olemisesta?

Kysymys 1: Mitä ajattelet vanhemman isosen roolista leirillä?

Kysymys 2: Pohdiskele omia vahvuuksiasi isosena.

Kysymys 3: Miten vanhempi isonen voi tukea nuorempia isosia?

Kysymys 4: Miten haluaisit kehittyä isosena?

Kysymys 5: Aseta itsellesi kolme tavoitetta tälle isosvuodelle.

 

 

Isko 2: Vanhempana isosena
Lomakkeen lähettäminen epäonnistui! Tarkasta, että olet syöttänyt kaikki lomakkeella pyydetyt tiedot.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.

Tietosuojasta

Mikäli lomakkeella kerätään henkilötietoja, huomioidaan siinä EU:n yleinen tietosuoja-asetus. Jos kerätyt henkilötiedot koskevat alle 13-vuotiasta henkilöä, tulee tietojen antajana olla hänen huoltajansa. Tietosuojaseloste löytyy verkkosivun alatunnisteessa olevan linkin kautta.