Uutislistaukseen

Tiedote 10 henkilön kokoontumisrajoitus

14.12.2020 21.05

Tiedote 10 henkilön kokoontumisrajoitus

Koronatilanne on ollut jatkuvassa muuttumisvaiheessa ja on edelleen pahentunut Keski-Suomessa. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ns. Koronanyrkki ja Saarijärven kaupungin johtoryhmä suosittelevat 10 hengen kokoontumisrajoitusta julkisiin ja yksityisiin tilaisuuksiin. 

Saarijärven seurakunta noudattaa koronaepidemian ehkäisemisessä aluehallintoviraston, terveysviranomaisten ja paikallisviranomaisten (kaupungin/kunnan) määräyksiä ja suosituksia. 

Koronavirus ei osaa erottaa kirkollisia tilaisuuksia. Tämän myötä Saarijärven seurakunnassa on astunut voimaan 10 hengen kokoontumisrajoitus. Rajoitus koskee kaikkea seurakunnan toimintaa ja kokoontumisia mukaan lukien jumalanpalveluksia sekä kirkollisia toimituksia. Hautaan siunaamisissa on käytössä pastoraalinen ja sielunhoidollinen harkinta. Näin ollen esimerkiksi vainajan kaikilla lapsilla on oikeus osallistua hautaan siunaamisiin, vaikka 10 hengen raja ylittyisikin. 

Kirkkolaki ei mahdollista tällä hetkellä kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston etäkokouksia. Tämän vuoksi rajoitus ei koske seurakunnan pakollisia hallinnon kokouksia kirkkoneuvostoa ja kirkkovaltuustoa. 

Kymmenen 10 henkilön kokoontumisrajoitus kestää tämän tiedon mukaan 6.1.2021 asti.