Tervetuloa Kannonkosken kappeliseurakuntaan!

1300 asukkaan Kannonkoskella toimii vireä kappeliseurakunta, joka toivottaa ihmiset tervetulleiksi elämän eri vaiheissa.

Kirkossa vietettävä jumalanpalvelus on seurakunnan keskeisin tilaisuus, jossa meitä palvellaan Jumalan sanalla ja sakramenteilla. Jumalanpalvelukset pidetään sunnuntaisin ja juhlapyhinä klo 10.

Kesä-elokuun ajan poikkeuksellisesti jumalanpalvelukset kaksi kertaa kuukaudessa. Jumalanpalvelus Saarijärven kirkosta kuunneltavissa joka sunnuntai Järviradion taajuudelta 90,5 tai kotisivujen nettiradiosta.

Kannonkosken kappeliseurakunta

Kirkkotie 3
43300 Kannonkoski

Kappalainen Timo Kemppainen
p. 040-1834594
timo.kemppainen@evl.fi

Diakoni Mirja Salo päivystää Kannonkoskella maanantaisin klo 10-12.  Yhteydenotot puhelimitse 040-5201451 tai sähköpostilla mirja.salo@evl.fi. Lomalla 22.6.-26.7.

Hautajaisiin liittyvät järjestelyt hoidetaan Saarijärven seurakunnan hautausmaatoimiston kautta, puh. 040-1534 794/Sari Tarvainen

Saarijärven seurakuntatoimistosta voi varata kappeliseurakuntien toimituksia, sillä koko alueella toimii yhteinen sähköinen varauskalenteri. Seurakuntatoimisto on avoinna ma, ti, to, pe klo 9-12, puh. 040-1534 736. Virkatodistukset, sukuselvitykset ja muut viralliset asiakirjat tilataan 1.7.2020 alkaen aluekeskusrekisteristä, jonka yhteystiedot löydät info- ja asiointisivulta.

Seurakunta varautuu koronavirukseen ja sen leviämisen ehkäisyyn

Yleisen terveydellisen tilanteen vuoksi Saarijärven seurakunnan toimistot palvelevat vain puhelimitse tai sähköpostilla 31.7.2020 saakka.

Yhteystiedot joihin otetaan yhteyttä kyseisissä asioissa

Seurakuntatoimisto (ma-ti, to-pe klo 9-12)   p. 040-1534 736  tai saarijarvi@evl.fi

Hautausmaatoimisto (ma-ti, to-pe klo 9-12)   p. 040-1534 794 tai sari.tarvainen@evl.fi

Taloustoimisto (ma-ti, to-pe klo 9-12)  p. 040-1534 663 tai sirpa.liimatainen@evl.fi

DIAKONIATOIMISTON RUOKAJAKO TIISTAISIN klo 9-12, EI SISÄVASTAANOTTOA! MUUT ASIAT PUHELIMITSE.

Lisätiedot seurakunnan varautumisesta:

Kirkkoherra Jarmo Autonen p. 040-5949 766 tai jarmo.autonen@evl.fi

Talousjohtaja Emilia Jalomäki p. 040-1534 392 tai emilia.jalomaki@evl.fi

Yleisen terveydellisen tilanteen vaikutus seurakunnan toimintaan:

Jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin voi osallistua yli 50 henkilöä, kun turvavälejä ja käsihygieniaa noudatetaan. Jumalanpalvelus kuultavissa Järviradion ja netin kautta suorana lähetyksenä.

Muussa kokoavassa toiminnassa 50 hengen osallistumisraja. Fyysistä kanssakäymistä vältetään edelleen ja riskiryhmiin kuuluvien tulee käyttää omaa harkintaa.

Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse keskustelua varten. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kirkkoherranvirastosta seurakuntatoimistoksi

Lapuan hiippakunnassa on otettu 1.1.2020 käyttöön keskusrekisteri. Tämä tarkoittaa sitä, että seurakuntien kirkkoherranvirastojen toiminta lakkaa, koska kirkkoherranviraston tehtävät siirtyvät keskusrekisterin vastuulle.

Tämä tarkoittaa muutoksia myös Saarijärven seurakunnassa. Kirkkoherranvirasto muuttuu seurakuntatoimistoksi. Samalla seurakuntatoimiston ja hautausmaatoimiston aukioloajat supistuvat.

Seurakuntatoimistossa on voinut siirtymäkauden ajan (kevät 2020) hoitaa vielä virkatodistustilauksia ja sukuselvityksiä. 1.7.2020 alkaen kaikki jäsenreksiteriin liittyvät tehtävät ovat siirtyneet aluerekisterin vastuulle. Lisätietoja aluerekisterin vaikutuksista ja uudet yhteystiedot löydät oheisesta uutisesta. Seurakuntatoimistossa tehdään edelleen varaukset tilojen käyttöön ja kirkollisiin toimituksiin, kuten kaste ja avioliittoon vihkiminen. Se myös vastaa lehtitiedottamisesta, joten lehteen haluttu materiaali voidaan edelleen toimittaa tuttuun osoitteeseen Urheilutie 5, seurakuntatoimistoon.

Haustausmaatoimiston toiminta säilyy ennallaan. Hautaan siunaamiseen, hautapaikkoihin ja muuhun hautausmaahallintoon liittyvät asiat hoidetaan Saarijärven hautausmaatoimistossa.

Seurakunta- ja hautausmaatoimistojen aukioloajat yhtenäistetään. Henkilöstöresurssien vuoksi aukioloajat supistuvat. Huomaathan, että myös puhelimeen vastataan vain toimistojen aukioloaikoina, ma-ti, to-pe klo 9-12.