Mansikkalan leikkipuisto

Mansikkalan leikkipuisto sijaitsee Saarijärven seurakuntatalon ja Mansikkaniemen pappilan välissä osoitteessa Urheilutie 5, 43100 Saarijärvi 

Tervetuloa leikkimään!

Mansikkalan leikkipuisto sai nimensä yleisöäänestyksellä. Mansikkaniemen pappilan vieressä sijaitsevan leikkipaikan nimiehdotuksissa olikin monenlaista mansikkaan, leikkiin ja Jumalan huolenpitoon liittyviä ehdotuksia. Mansikkala on iloisen kesäinen, leikkisän nauravainen nimi leikkipaikalle, jossa on voitu viettää niin syntymäpäiviä, leikkitreffejä kuin kotiäitien päiväkahvituokioita. 

Korkea aita ja laadukkaat leikkivälineet takaavat turvallisen leikkiympäristön ja järvenrantamaisema rauhoittaa mieltä. Puiston keskellä kohoaa myös kaikkein rohkeimmille kiipeilyyn sopiva koivu. Toivottavasti leikkimisen riemu tavoittaa jokaisen puistossa vierailevan! 

 

Turvallisuusohjeita

Leikkikentän ylläpidosta ja huollosta vastaa Saarijärven seurakunta. Ilmoituksen leikkipaikan ylläpitoon ja huoltoon liittyen voi tehdä joko sähköpostitse osoitteeseen saarijarvi@evl.fi  tai puhelimitse numeroon 040 1534 736 ma-ti, to-pe klo 9-12 välisenä aikana.

Mansikkalan leikkipuisto on kaikkien vapaassa käytössä päivittäin klo 7-22 välisenä aikana. Seurakunnan kerhot ja ryhmät saattavat varata leikkipuiston vain oman toimintansa käyttöön, mutta näistä ajankohdista ilmoitetaan erikseen leikkipuiston ilmoitustaululla.

Leikkipuistossa ei ole talvikunnossapitoa


Leikkipuistossa tulee noudattaa seuraavia sääntöjä:

  • Nosta lapsi leikkivälineeseen vain jos lapsi pääsee sinne itse tai voit varmistaa lapsen turvallisuuden.
  • Pyöräilykypärän käyttöä ei suositella leikkivälineissä, joissa kypärästä voi aiheutua kiinnijuuttuminen.
  • Laitathan hiekkalaatikon suojapeitteen leikkien jälkeen takaisin paikalleen ja lelut takaisin lelulaatikkoon.


Mansikkalan leikkipuiston avajaisia vietettiin sunnuntaina 27.9.2020 ja avajaispuheessa toivottiin seuraavia asioita:

Tämä puisto on koronavuoden tumman pilven hieno kultareunus. Tämä puisto on Saarijärven seurakunnan ja meidän kaikkien panostus lapsiin, lapsenmielisiin ja likkiiin - meidän kaikkien kultaisiin hetkiin. Olkoon täällä aina hiekkakaut onnistuneita, leikit parhaimpia ja keinuhetket huimimpia. Älköön koskaan itku raikokoon tai kiukku vallatkoon. Olkoon aina enkelit koivun oksilla.


Leikkipuiston turvallissuunnitelma löytyy täältä 

Pikkukirkko

Mansikkalan leikkipuisto täydentyi Pikkukirkolla toukokuussa 2021


Pikkukirkko on paikallisin voimin ja lähituotantona valmistunut hirsinen kirkko. Puut saatiin Kolkanlahden hautausmaalta kaadetuista puista ja sahuutettiin hirsiksi Syöte-Huviloilla, jossa myös kirkon piirustukset tehtiin. 

Pikkukirkkoa viimeisteltiin yhteisillä talkoilla toukokuussa 2021 ja kesän aikana se sai keltaisen maalipinnan ja sisälleen kirkonpenkit ja harmoonin. Pikkukirkko on kaikkien leikkijöiden käytössä. 

Pikkukirkko auringonpaisteessa

Meidän Jumalamme vaatii joskus mielikuvistusta. Olkoon Pikkukirkko paikka mielikuvitella ja olla lähellä Jumalaa. Sillä ehkä todella on niin, että juuri leikin me saimme mukaamme paratiisista. 
Pikkukirkkoa ei haittaa, jos sitä joskus luullaan prinsessalinnaksi tai suureksi valloitukseksi. 
Sen seinien suojassa saa laulaa ja vaikka tanssia! 
Aikuinenkin mahtuu kirkossa seisomaan suorassa ja olemaan osa porukkaa. 
Jotta yhteiset leikit olisivat seuraavallekin mukavia, jokainen käyttäjä huolehtii leikkien jälkeen    Pikkukirkon siisteydestä, laittaa tavarat paikalleen ja ovet kiinni. 
 

 

 

 

 

 

 

"entä jos
leikki onkin ainut asia
mitä saimme mukaamme paratiisista?"  
-Matti Kivilahti

Hämähäkkikeinu, jonka rungossa viirejä. Hiekkalaatikko, jossa leluja. Koivu ja talon pääty.
Mansikkalan leikkipuisto avajaispäivänään.