papin palsta

Jokaiselle.

Tasa-arvo on päivän sana. Tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta haetaan suunnasta jos toisesta. Välillä tasa-arvon nimissä ehdotetaan Suvivirttä poistettavaksi kouluista, toisaalla taas yhdenvertaisuuden periaatteella ajetaan muutosta avioliittolakiin. Näin paastonaikana, pääsiäisen alla mieleeni nousee yksi kuva, joka on ehdoitta tasa-arvoinen.

Risti.

Jeesus tuomittiin syyttömänä ristille sinun syntiesi vuoksi. Jeesus kuoli sovittaakseen juuri sinun syntisi. Kolmantena päivänä hän nousi kuolleista ja avasi tien sinulle ikuiseen elämään. Kirjoittamalla tähän, sinun, todella tarkoitan sinua, joka tätä luet. Tarkoitan sinua, joka et tätä tekstiä koskaan lue. Sinua, joka et ole koskaan edes kuullut Jeesuksesta ja pääsiäisen tapahtumista. Tarkoitan myös minua.

Sillä ristissä ei lue pienellä präntillä, että sovitustyö koskee vain kolmasosaa ihmisistä. Siellä ei sanota, että sovitus koskee vain miestä tai naista, vahvaa tai heikkoa. Ristin sovitus koskee meitä kaikkia. Jeesus kuoli vapauttaakseen jokaisen ihmisen synnin, kuoleman ja Paholaisen vallasta. Ilman ansioita, ilman ehtoja, yksin armosta.

Armo kuuluu kaikille. Armoa kuuluu kaikille yhtä paljon. Se peittää suuret ja pienet synnit. Ristin alla me olemme kaikki yhtä syntisiä, tasa-arvoisesti. Ja Jeesuksen uhrityön tähden me olemme kaikki yhtä pelastettuja, tasa-arvoisesti. Katso ristiä, astu sen luo ja kuule, kun Jeesus sanoo: sitä, joka luokseni tulee, minä en aja pois.

Terve risti, ainoa toivo.

Heidi Rahkonen, seurakuntapastori

ajankohtaista

Siunattua pääsiäisaikaa!

Hiljaisenviikon ja pääsiäisen tapahtumia Saarijärven kirkossato 17.4. klo 19.30 Kiirastorstain messupe 18.4. klo 10 Pitkäperjantainsanajumalanpalvelusklo 19.30P

Lue lisää

Seurakuntavaalit 2014 - Asetu ehdolle

Seurakuntavaalit 2014 - Asetu ehdolleVuoden 2014 seurakuntavaaleissa 9.11.2014 valitaan seurakuntien kirkkovaltuustot seuraavaksi neljäksi vuodeksi....

Lue lisää

Kysymys
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys
Esirukous
Jumalanpalveluksissamme on tapana rukoilla esirukouspyyntöjen puolesta. Voit jättää esirukouspyynnön alla olevan linkin kautta.
Jätä esirukouspyyntö