papin palsta

Hyvää ja siunattua armon vuotta 2017!

Uusi vuosi 2017 on Suomen itsenäisyyden 100-vuotis juhlavuosi, saamme olla kiitollisia isänmaasta ja rakentaa sitä yhdessä niin että kaikkien olisi hyvä elää täällä. Isänmaan ja itsenäisyyden kunniaksi seurakunnan virallisissa liputuspisteissä seurakuntatalojen edustalla hulmuavat Suomi Finland 100 salkoliput.

Vuonna 2017 Saarijärven seurakuntaliitoksesta tulee 10 vuotta. Kannonkoski, Kivijärvi ja Pylkönmäki liittyivät kappeliseurakuntina Saarijärven seurakuntaan 1.1.2007. Yhteistä matkaa on näin tehty 10 vuotta. Seurakuntamme on neljän kirkon ja jumalanpalvelusyhteisön seurakunta.

Vuosi 2017 on kirkossamme ja seurakunnassamme armon vuosi reformaation teeman mukaisesti. Vietämme reformaation 500 juhlavuotta, joka huipentuu seurakunnassamme Kristuksen taivaaseen astumisen päivään, helatorstain juhlaan. Silloin vietämme Saarijärvellä reformaation pääjuhlaa.

Katekismus on tiivistelmä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kristinopista. Katekismuksen tarkoituksena on sanoa lyhyesti ja selkeästi, mitä kristillinen usko on. Sen syvin tehtävä on johtaa meitä elämään uskossa Jumalaan ja rakkaudessa toinen toiseemme. Tämä on kirkon ja myös Saarijärven seurakunnan tehtävä.

Reformaation 500 juhlavuosi on tiivistetty yhteen sanaan armoa. Se lienee kristinuskon ja elämän tärkein sana. Armoa! Sen varassa on hyvä käydä uuteen vuoteen ja aikaan.

Hyvää ja siunattua armon vuotta 2017!

Jarmo Autonen, kirkkoherra
EVL Uutiset
ajankohtaista

Virsikirjan lisävihko -yhteistilaus

Kysymys ja esirukous
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys tai esirukouspyyntö