papin palsta

Kuka sinä olet?

Mummoni soitti ja kysyi, että "oletko sinä nyt rouva vai emäntä?" Menin hämilleni ja mutisin, että en minä ole oikein kumpikaan. Mummo tarkensi kysymystään: ”Oletko sinä kotona vai jo työelämässä?”

Jälkeenpäin mietin, että molemmat määritelmät voidaan ihan oikeutetusti liittää minuun, mutta kumpaakaan en varsinaisesti tunne omakseni. Jos minun pitää kertoa, että kuka olen, niin olen ihminen, pappi, äiti ja vaimo ensisijaisesti.

Kuka sinä olet? Vielä emme ole ehkä ehtineet tavata ja tulla tutuiksi, mutta tule vetämään hihasta ja kertomaan. Ja vaikka en välttämättä tunne vielä sinua, niin kaksi asiaa jo sinusta tiedän.

Tiedän, että sinä olet jonkun lähimmäinen. Sinut on tänäänkin kutsuttu ystäväksi monelle, toimimaan apuna ja tukena. Jos tuntuu, että sinulla olisi enemmänkin aikaa ja voimavaroja toimia lähimmäisen tehtävässä, niin ota yhteyttä diakoneihin, heillä voisi olla ideoita sinulle.

Tiedän myös, että sinä olet Jumalalle tärkeä ja rakas. Hän tahtoo auttaa sinua tänään ja huomenna. Vaikka viimeisimmästä yhteydenotostasi Jumalan kanssa olisi jo aikaa, niin hän ei ole sinua unohtanut, joten lähesty Häntä rohkeasti.

Mervi Sahinaho

Seurakuntapastori, joka aloitti työnsä 24.8.2016 Saarijärven seurakunnassa
EVL Uutiset
ajankohtaista

Mikkelinpäivän perhemessu, lounas ja Pressan Katti konsertti su 2.10

Lue lisää

Suntion virka avoinna

Lue lisää

Tervetuloa! Seurakuntakeskuksen yläpihan sisäänkäynti käytössä!

Lue lisää

Kysymys ja esirukous
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys tai esirukouspyyntö