papin palsta

SAUNAKOKEMUS

Ulkona sataa kaatamalla – jälleen. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä mökkisaunan lauteilla on hyvä istuskella, keskustella ja kuunnella peltikaton ropinaa.

Nuori löylykaverini toteaa, että hän itse asiassa pitää sateesta. Rankkasateessa on saunan lauteilla turvallista istua ja heittää löylyä kiukaan mustille uruille tasaiseen tahtiin. Kiire on kadonnut ja olemme turvassa muulta maailmalta. Hämärä sauna on turvapaikkamme – kiitos sateen.

Nautiskelemme olostamme, keskustelemme syvällisiäkin. Katsomme ristikkoikkunasta lahdella uiskentelevaa joutsenperhettä ja härkälintuja. Niitä ei sade haittaa. Nuori mies toteaa, että ihmisen sadekammo on merkki siitä, ihmislaji on vieraantunut luonnosta.

Kesäkuu oli sateinen. Heinäkuun kokonaissademäärän tiedämme elokuun alussa.
Ilmojen kanssa on opittava elämään, kuten hyttysten ja syksymmällä hirvikärpästenkin kanssa. Ei niille kannata liikaa ajatuksia uhrata. Elämä siinä pilaantuu.

Aurinko paistaa ja vettä sataa, laulaa Alatalo. Sellainen on Suomen suvi. Elämä puolestaan on enimmäkseen arkea, johon mahtuu joitakin juhlahetkiä. Se otetaan, mikä annetaan. Mitä muutakaan voimme kuin uskoa, toivoa ja kiittää tästä hetkestä.

Hän maahan sateen heitti,
soi loistaa auringon,
maan siunauksee peitti.
Hän Isä, luoja on.
Se siunaus näin siirtyi
peltoomme, leipäämme,
ja Herran hyvyys piirtyi
jokaiseen päiväämme.
Virsi 575:2


Esa Hakkarainen
aluekappalainen
ajankohtaista

Kesäillanviettoa lähetyksen merkeissä, mukana nimikkolähetti-perhe Borchardit 6.7 ja 7.7

Kesäillanvietto lähetyksen merkeissä Ma 6.7 klo 18 Seija ja Hannu Talaskivellä Soijinmäentie 69 Mahlu. Kahvitarjoilu, makkaranpaistoa. Mukana...

Lue lisää

Saarijärven kirkossa jumalanpalvelus ja tapulikahvio, tiekirkko kesä 2015

Saarijärven kirkossa on jumalanpalvelus joka sunnuntai klo 10.Tapulikahvio on avoinna 7.6 - 30.8 joka sunnuntai jumalanpalveluksen jälkeen klo 13 asti....

Lue lisää

Kysymys
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys
Esirukous
Jumalanpalveluksissamme on tapana rukoilla esirukouspyyntöjen puolesta. Voit jättää esirukouspyynnön alla olevan linkin kautta.
Jätä esirukouspyyntö