papin palsta

Kirkon kevätjuhla

"Kylmä talvi pois on mennyt, myrskysää on lakannut."

"Lehti puhkeaa jo puihin, valkoruusut aukeilee."

"Kesälinnut taivaan alla, iloisina lentävät."

"Armon henki täyttää mielet murheelliset ilolla."

"Ikävöitsen täältä päästä kotimaahan iäiseen."

Virren 105 sanavalinnoin luonto on herännyt harvinaisen kylmän kevään jälkeen. Elämän syke ja elo lisääntyvät kevään edistyessä ja kesän tullessa. Kevät voi herättää meissä myös unelmat kauneudesta, hyvyydestä, rakkaudesta ja taivaasta. Jumalan rakkaus, armo ja lämpö paistavat jokaisen ihmisen suuntaan Kristuksen kautta.

Kirkossa vietetään reformaation, uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlaa. Juhlavuoden teemana on armoa. Sana armo kuvaa parhaiten kristillistä uskoa. Armollisuus on rakkautta.

Reformaatiota armon vuotta 2017 juhlitaan läpi vuoden. Saarijärvellä armovuoden paikallinen pääjuhla on helatorstaina 25. toukokuuta, "Kirkon kevätjuhla". Juhlapäivä alkaa perhemessulla klo 10 Saarijärven kirkossa. Musiikkipitoisessa perhemessussa on mukana kerhoryhmiä, Hopeavuosien laulajat, Saarijärven kirkkokuoro ja kantelistit. Messun jälkeen ruokailu Martti Lutherin tyyliin, teesien naulausta ja kokemuksellinen raamattutyöskentely Mika Lahtisen johdolla seurakuntatalolla. Tervetuloa keväiseen juhlaan kaikenikäiset ja –kokoiset, lapset ja aikuiset.

Jarmo Autonen, kirkkoherra
EVL Uutiset
ajankohtaista

Seurakunta- ja kesäretkiä, tule mukaan!

Lue lisää

Tapulikahvion siivoustalkoot ti 30.5 klo 9.30 alkaen

Lue lisää

Kysymys ja esirukous
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys tai esirukouspyyntö