papin palsta

Keväthuoltoja

Vähitellen ajatukset suuntautuvat kohti kevättä ja kesää. Suunnitellaan pihojen laittoa, mökkien kunnostusta, siivousta sisällä ja ulkona. Keväällä moni siivoaa nurkat ja kärrää ylimääräisen Sammakkokankaan jätekeskukseen tai kierrätyskeskukseen. Autot ja muut tekniset laitteet huolletaan ja renkaat vaihdetaan. Vastuulliseen elämäntapaan kuuluukin huolehtia siitä, mitä olemme Luojaltamme saaneet.
Myös uskonelämää tulee hoitaa ja huoltaa. Armonvälineet eli Jumalan sana ja sakramentit ovat sitä varten. Rukous ja seurakuntayhteys hoitavat meitä ja auttavat pysymään oikealla tiellä. Rippi-kouluissa opetellaan hoitamaan uskoa ja elämää.
Myös rakkautta tulee hoitaa. Tämä hoitovelvoite lausutaan myös vihkipareille. Usein käytetty kehotus on Paavalin opetus efesolaiskirjeestä: ”Olkaa toisianne kohtaan ystävällisiä ja lempeitä ja antakaa toisillenne anteeksi, niin kuin Jumalakin on antanut teille anteeksi Kristuksen tähden.” Saarijärven kirkossa on annettu ainakin kerran vihkiparille matkaevääksi lause: ”Varjelkaa rakkautta, sillä maan päällä ei ole mitään sen suurempaa.” Edesmennyt kirkkoherramme Paavo O.Räsänen katsoi aiheelliseksi opastaa vihkipareja vieläkin terävämmin: ”Jumalan armo estäköön uljasta sulhasta muuttumasta nyhjöttäväksi ukoksi ja viehättävää morsianta muuttumasta nalkuttavaksi akaksi”.
Kevään aikana parisuhdetta voi hoitaa osallistumalla kolmiosaiseen Parisuhteen keväthuolto – tapahtumasarjaan. Kokoontumisten aiheina ovat Parisuhteen elinkaari- oma tila parisuhteessa, Rakkaus- tunnetta, tahtoa, tekoja ja Lemmenpolku.
Kaikkia ihmissuhteita tulee hoitaa, sillä muuten ne kuihtuvat ja lakastuvat kuin kedon kukkaset. Tämän huomasi myös Paavali, koska kirjeessään Rooman seurakunnalle kirjoittaa: Osoittakaa toisillenne lämmintä veljesrakkautta, kunnioittakaa kilvan toinen toistanne. Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa.

Esa Hakkarainen
aluekappalainen
ajankohtaista

Parisuhteen keväthuolto

15.3.PARISUHTEEN ELINKAARI– OMATILA PARISUHTEESSAAlustus:perheneuvoja Merja KangasMusiikki:Päivi jaVesa-Matti Laaksonen229.3.RAKKAUS– TUNNETTA,TAHTOA...

Lue lisää

Viisikieliset lauluillat Yhteisvastuukeräyksen hyväksi

Viisikielinen lauluilta ma 23.2 klo 19 seurakuntatalolla. Lauletaan Viisikielisen laulukirjan lauluja, mukana Laulavat poliisit. Kahvitarjoilu klo 18.30 alkaenY

Lue lisää

Kysymys
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys
Esirukous
Jumalanpalveluksissamme on tapana rukoilla esirukouspyyntöjen puolesta. Voit jättää esirukouspyynnön alla olevan linkin kautta.
Jätä esirukouspyyntö