papin palsta

Kirkastusvuorella

Suomen kesä on kauneimmillaan ja tarjoaa monia hienoja hetkiä erilaisten tapahtumien muodossa ja toisaalta hiljentymishetkiä rantasaunan terassilla ja vaikkapa kotikirkossa tai kesämökkipaikkakunnan kirkossa.

Saarijärvellä kesään osuu myös kirkon alttaritaulun kirkkopyhä. Saarijärven kirkon alttaritaulu kertoo nimittäin kirkastussunnuntaista. Sen on maalannut Aleksandra Såltin ja kuuleman mukaan hän on maalannut monta muutakin vastaavaa alttaritaulua.

Kun alttaritaulua katsoo, niin ensi katsomalla siitä löytää kuusi henkilöä. On Jeesus, joka on lähtenyt vuorella kolmen opetuslapsensa kanssa ja on Elia ja Mooses. Kun taulua katselee tarkemmin, niin ainakin Isä Jumala sieltä tuntuu katsovan meitä.

Taulu kertoo minusta meille paljon Jumalasta ja meistä itsestämme. Jumala on kuin taulussa: hän ei suoraan näy, mutta epäsuorasti hänen vaikutuksensa voi kuitenkin nähdä ja tuntea. Jeesus meni vuorella läheisten oppilaittensa kanssa pakoon melskettä ja melua ja siellä oli niin hyvä olla, että opetuslapset eivät olisi halunneet lähteä lainkaan pois. Myös me tarvitsemme arjen keskellä rauhoittumisen hetkiä. Toivottavasti Sinun kesääsi löytyisi joku pieni kirkastusvuorikokemus, hetki, jossa kaikki on niin hyvin, että siinä voisi viipyä ikuisesti. Kirkastusvuorellakaan puitteet eivät olleet kummoiset, mutta niin vain siinä oli hyvä olla, kun oltiin Jeesusta lähellä.

Kirkastusvuoren tapahtumista kerrotaan Markuksen evankeliumissa, 9:2-10 ja siitä kerrotaan kirkossa kirkastussunnuntaina 30.7. klo 10. Jumalanpalveluksen jälkeen on jälleen kirkkokahvit Tapulikahviossa.

Mervi Sahinaho
Seurakuntapastori
EVL Uutiset
ajankohtaista

Kansanmusiikkimessu 6.8. klo 10 Saarijärvellä

Lue lisää

Höyryseurat pe 28.7 Mahlun maamoottorimuseolla

Lue lisää

Tapulikahvio ja tiekirkko kesä 2017

Lue lisää

Kysymys ja esirukous
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys tai esirukouspyyntö