papin palsta

Kutsu palveluun

Syksyllä seurakunnan moninaiset toiminnot käynnistyvät. Tule mukaan seurakunnan elämään, toimintaan ja sykkeeseen. Saarijärven seurakunta on kuulumisyhteisö, jossa on mahdollisuus olla, osallistua, toimia ja palvella. Saarijärven seurakunnassa seurakuntalaiset ja työntekijät tekevät työtä yhdessä, toimivat ja kantavat vastuuta yhdessä. Seurakunnassa on erilaisia palvelutehtäviä ja saat osallistua niihin omien madollisuuksien ja elämäntilanteesi mukaan.

Seurakuntalaiset osallistuvat jo nyt merkittävästi seurakunnan työhön ja kantavat vastuuta erilaisista tehtävistä. Esimerkiksi Tuomamessut, kirkkokahvitukset, monet toiminnalliset piirit ja ryhmät ovat lähes kokonaan seurakuntalaisten vastuulla. Seurakuntalaiset organisoivat, järjestävät ja hoitavat kaiken tämän. Iloitsen teistä, jotka palvelette seurakuntaa ja mahdollistatte omalta osaltanne seurakunnan perustehtävän toteutumisen. Tehtävämme on kulkea toistemme rinnalla, rohkaista, tukea, hyväksyä ja luottaa.

Seurakunnan moninainen toiminta palvelutehtävineen on jatkumoa sunnuntain jumalanpalvelukselle ja messulle. Sunnuntain messu on lähtösysäys viikon työhön ja toimintoihin. Messua ja jumalanpalvelusta voi siis viettää palvellen seurakuntaa ja lähimmäisiä viikon aikana. Kristus on läsnä seurakunnassa, olkaamme hänen suunaan, käsinään ja jalkoinaan.

Sydämiämme koskettavat pakolaisten hätä. Sadattuhannet ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa paeten sotaa ja vainoa. Syyrian, monien Afrikan maiden ja Ukrainankin tilanne on kaoottinen. Ihmiset pakenevat toivoen vain saavansa elää rauhassa. Kotimaassa leikkaukset ja säästöt taas aiheuttavat monille ihmisille taloudellista ahdinkoa. Rukoilkaamme itsellemme ja kaikille ihmisille viisautta toimia oikein, auttamisen halua, lähimmäisen rakkautta ja rauhaa maan päälle.

Jarmo Autonen
Saarijärven seurakunnan kirkkoherra


ajankohtaista

Hölkkäkirkko, keskustelusaarna, mölkkyturnaus, lounas ja kahvit su 6.9

Sanajumalanpalvelus, hölkkäkirkko su 6.9 klo 10 kirkossa, toimittaa Esa Hakkarainen, keskustelusaarnassa juoksija Matti Vuorenmaa, kanttorina Sanna Linna....

Lue lisää

Seurakuntapastorin virka avoinna

Saarijärven seurakunnassa on II seurakuntapastorin virka avoinna. Virkamääräyksen antaa Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli. Hakemukset tulee osoittaa...

Lue lisää

Kysymys
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys
Esirukous
Jumalanpalveluksissamme on tapana rukoilla esirukouspyyntöjen puolesta. Voit jättää esirukouspyynnön alla olevan linkin kautta.
Jätä esirukouspyyntö