papin palsta

Sinussa on tulevaisuus.

2014 on varsinainen vaalivuosi. Eurovaaleissa saimme jo äänestää ja eduskuntavaalit odottavat nurkan takana. Moni jätti eurovaaleissa äänestämättä, koska EU:n asiat tuntuvat niin kaukaisilta. Aina ei löydy uskoa edes eduskuntaan pyrkiviin ehdokkaisiin.

Löytyykö uskoa hyvän tekemiseen? Sillä tänä vuonna käydään vaalit, joita ei ainakaan kaukaisuudesta voi syyttää. Seurakuntavaalit. Seurakuntavaaleissa valitaan päättäjiä oman seurakunnan kirkkovaltuustoon. Näissä vaaleissa valitaan ihmisiä päättämään esimerkiksi siitä, onko Saarijärven seurakunnalla tulevaisuudessa oma leirikeskus tai mihin kaikkeen seurakunnan varoja käytetään.

Näissä vaaleissa tarvitsemme juuri sinua! Sillä vain osallistumalla voit vaikuttaa. Juuri sinussa on Saarijärven seurakunnan tulevaisuus.

Seurakuntavaalien valtakunnallinen slogan on: Tee kirkosta näköisesi. Se ei tarkoita joukkoa identtisiä kopioita sinusta tai minusta. Se tarkoittaa iloisen sekalaista joukkoa, kuin apostolit aikanaan, joka kuitenkin toimii yhdessä yhteiseksi hyväksi. Kun teet kirkosta näköistäsi, oletkin kokoamassa suurta mosaiikkia. Siinä yksittäiset pienet kuvat liittyvät yhteen muodostaen suuremman kokonaisuuden. Kuvan Kristuksesta.

Jokaisella meillä on oma paikkamme ja tehtävämme tuossa suuressa mosaiikissa. Olisiko sinun kutsusi asettua ehdokkaaksi Seurakuntavaaleissa? Ehdokasasettelu on käynnissä 15.9. saakka. Ehdokkaaksi voi ilmoittautua täyttämällä suostumuslomakkeen, joita saa kirkkoherranvirastosta. Varsinainen vaali käydään loka-marraskuussa. Jokainen 16 vuotta täyttänyt konfirmoitu seurakunnan jäsen on äänioikeutettu.

Omaa ääntä kannattaa käyttää – siinä on tämän seurakunnan tulevaisuus.

Heidi Rahkonen
seurakuntapastori
ajankohtaista

PIISPANTARKASTUS 28.8 - 31.8.2014

SAARIJÄRVEN SEURAKUNNAN PIISPANTARKASTUS 28.8 - 31.8.2014Piispa Simo Peura toimittaa Saarijärven seurakunnan piispantarkastuksen. Tästä linkistä pääset...

Lue lisää

Asetu ehdolle seurakuntavaaleihin

Asetu ehdolle seurakuntavaaleihin. Ehdokasasettelu on nyt meneillään. Juuri nyt on aika asettua ehdolle. Sinua ja kaikenlaisia seurakuntalaisia tarvitaan. Voito

Lue lisää

Kysymys
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys
Esirukous
Jumalanpalveluksissamme on tapana rukoilla esirukouspyyntöjen puolesta. Voit jättää esirukouspyynnön alla olevan linkin kautta.
Jätä esirukouspyyntö