papin palsta

Siunaa ja varjele meitä

Keski-Suomen seurakuntien kuorojen konsertti on yksi Suomen itsenäisyyden 100 v ja reformaation 500 v juhlavuoden merkittäviä tapahtumia Saarijärven seurakunnassa. Noin 300 kuorolaista ja 22 keskisuomalaista kuoroa laulavat tuttuja ja kauniita hengellisiä ja isänmaallisia lauluja Saarijärven kirkossa.

Konsertti on nimetty rukoukseksi ja pyynnöksi "siunaa ja varjele meitä". Jumalan siunaus ja varjelus on kaikista suurinta, mitä ihminen voi pyytää ja toivoa itselleen ja toiselle ihmiselle. Saamme kuulla tämän isänmaallisen rukousvirren 584 ja monta muuta laulua 300 kuorolaisen esittämänä.

Martti Luther kirjoitti, että musiikki ilahduttaa mielen ja karkottaa pahat ajatukset. Raamatussa kerrotaan, kun Saul oli surullinen ja ahdistunut niin Daavid soitti ja lauloi hänelle. Musiikki lohduttaa murheellista, rohkaisee epätoivoista ja rauhoittaa.

Kirjasessa "Reformaation tarina" Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen kertoo, että virsi on "soivaa sanaa", joka kuuluttaa evankeliumia lauletussa muodossa. Virsien ja musiikin välityksellä ihminen voi ilmaista elämänsä suruja, mutta myös kiittää Jumalaa hänen huolenpidostaan ja armostaan. Virret tarjoavat väylän kaikkien inhimillisten kokemusten ilmaisuun ilosta ahdistukseen ja katumuksesta kiitokseen.

Kuoroharrastus on yksi tapa palvella Jumalaa ja Kristuksen kirkkoa, seurakuntaa ja ihmisiä. Virret ja kuorolaulu ovat soivaa Jumalan sanaa, ilosanomaa, joka kantautuu ihmisten korviin, mieliin ja sydämiin synnyttäen hyvää mieltä, iloa, uskoa, toivoa ja rakkautta.

Jarmo Autonen, kirkkoherra
EVL Uutiset
ajankohtaista

Ruisleipäillat jatkuvat 20.9.

Kysymys ja esirukous
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys tai esirukouspyyntö