papin palsta

Lepääminen on pyhää

Kesän jäätyä taakse ja arjen alettua aikatauluineen ja tehtävineen, on hyvä muistaa levon tarpeellisuus. Milloin viimeksi istahdit hetkeksi alas keskellä päivää, keskellä askareitasi, keskellä arkea ja elämää? Milloin viimeksi sinulla oli oikein levännyt ja virkeä olo?

Lepääminen ei ole ainoastaan mahdollisuus, vaan se on yksi ihmisen tehtävistä. Jumala itse neuvoo ja kehottaa meitä lepäämään. Jumalalla on oikeus ja voima asettaa käskyjä ja vaatimuksia. Hän voisi olla määräyksissään niin mielivaltainen kuin haluaisi. Mutta millainen on meidän Jumalamme? Millaisia ovat hänen käskynsä? Käskyissään hän ei vaadi meiltä suorituksia ja tehokkuutta, hän ei käske meidän pitää kiirettä ja potea stressiä, vaan hän sanoo: ”Pyhitä lepopäiväsi.”

Meidän Jumalamme haluaa lahjoittaa meille levon. Hän on levon, hiljaisuuden ja rauhan Jumala. Lepääminen on pyhää, ja se on ollut sitä jo maailman luomisesta asti. Luomistyönsä jälkeen Jumala lepäsi, ja asetti näin esimerkin myös luomilleen ihmisille. Jumala ymmärtää, että väsymme työstä ja vastoinkäymisistä. Hän haluaa virkistää ja rauhoittaa meitä. Yhtä lailla kuin tehtävämme on tehdä työtä, tehtävänämme on levätä.

Seurakunnassa haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden levätä. Saat tulla levähtämään kirkkoon. Lepoa ja hiljaisuutta on tarjolla myös hiljaisuuden retriitissä. Kun häly ympäriltä lakkaa ja keho rauhoittuu ja hiljenee, on helppoa ymmärtää tämä: minä olen vain hiljaisuuden päässä itsestäni, vain hiljaisuuden päässä minusta on Jumala. Jeesus sanoi: ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat, minä annan teille levon.”

Tiina Hallikainen, seurakuntapastori
ajankohtaista

Saarijärven seurakuntavaalien ehdokkaat

TiedoteVaalilautakunnan kokous 15.9.2014Määräaikaan mennessä ehdokaslistat Saarijärven seurakunnan kirkkovaltuuston vaaliin jätti neljä valitsijayhdistystä....

Lue lisää

Lähetyspyhä, messu, ruokailu ja päivätilaisuus su 21.9

Lähetyspyhän messu klo 10 kirkossa, toimittaa Jarmo Autonen, kanttorina Margaret Vainio. Lähetyslounas ja -tilaisuus srk-talossa. Kylväjä kotimaantyön...

Lue lisää

Kysymys
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys
Esirukous
Jumalanpalveluksissamme on tapana rukoilla esirukouspyyntöjen puolesta. Voit jättää esirukouspyynnön alla olevan linkin kautta.
Jätä esirukouspyyntö