papin palsta

Jumala on. Pimeydessäkin.

Elämme nyt ehkä syksyn synkintä aikaa. Pimeä tulee aikaisin ja tuuli on jo vienyt puista lehdet. Maa on kylmä ja pimeä, vedestä heijastuvat kaupungin valot kovin kelmeitä.

Syksyn synkkyys ja putoavat lehdet muistuttavat meitä luonnon kiertokulusta, mutta myös ihmiselämästä. Niin usein elämässä meitä riisutaan, joudumme luopumaan. Vanhuus, surut ja sairaudet kuluttavat ihmistä. Niin kuin tuuli riipii puista lehtiä, joutuu ihmiselämässäkin luopumaan. Elämä vie toisinaan pimeään, kylmään maahan. Kylmyyttä voi olla sisällämme tai ympärillämme.

Mutta syksy muistuttaa meitä myös uudesta elämästä ja uudesta keväästä. Kypsyneisiin marjoihin ja talvea varten riisuttuihin puihin kätkeytyy uusi elämä. Se mikä näyttää kuolleen odottaakin vain uutta aamua, uutta kevättä.

Jeesuksen kuolemaan kätkeytyi elämä. Pitkäperjantai-iltana hauta sulki Jeesuksen syliinsä. Oli pimeää, oli kylmää. Mutta kolmantena aamuna hauta oli tyhjä. Valo loisti pimeässä: Jumalan rakkaus on kuolemaa vahvempi. Vielä meillä on toivoa.

Jumala on. Pimeässä ja valossa. Jumala on.

Heidi Pasanen
seurakuntapastori
ajankohtaista

Joulumyyjäiset ja tapahtuma. Myynnissä jouluruokia, leivonnaisia, koristeita. Puurotarjoilu. Lapsille askartelua ja teatteriesitys la 5.12

Joulumyyjäiset ja -tapahtuma la 5.12 klo 10-14 seurakuntatalolla. Riisipuuro ja soppa tarjoilu, lapsille askartelua, arpajaiset, myynnissä porkkana- ja...

Lue lisää

Itsenäisyyspäivä su 6.12

Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus su 6.12 klo 10 kirkossa, toimittaa Heidi Pasanen, kanttorina Kirsti Mustonen, avustaa Saarijärven Laulumiehet...

Lue lisää

Kysymys
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys
Esirukous
Jumalanpalveluksissamme on tapana rukoilla esirukouspyyntöjen puolesta. Voit jättää esirukouspyynnön alla olevan linkin kautta.
Jätä esirukouspyyntö