papin palsta

Käyntipäivät

Eduskuntavaalit on käyty. Kansa on saanut sanoa mielipiteensä.
On hallitusneuvottelujen aika. Vaalien alla ainakin politiikoilla näytti olevan yhteinen käsitys siitä, että nyt olisi jo kiire aika tehdä tämän maan talouden kohdalla. Ehdotetut keinot poikkesivat toisistaan, mutta huoli oli yhteinen.

Elvytys ja leikkaukset tuntuivat olevan vaihtoehdot talouden suunnan kääntämiselle. Pitkässä juoksussa kuitenkin työ on se, millä vaurautta ja hyvinvointia lisätään. Sen tiesi jo Saarijärven Paavo aikanaan. Tässä kohden mikään ei ole muuksi muuttunut.

Sodan jälkeisistä vuosista maanviljelijöitten määrä on pudonnut alle kymmenennekseen. Työn periaate on kuitenkin pysynyt samana. Keväällä on kylvön aika. Jos Jumala antaa sille kasvun, syksyllä viljelijä saa korjata sadon. Ja vaikka viljelijöitten määrä on vähentynyt, jokapäiväisen leivän syöjien määrä on jatkanut kasvuaan.

Käyntipäivät näin toukokuussa, helatorstain edellä, ovat olleet siunauksen pyytämistä kesän sadolle. Maahan kylvettävälle siemenelle on pyydetty Luojan siunausta. Tällä tavoin on tunnustettu, että kaikki hyvä anti tulee lopulta Jumalalta. Siunaten on tahdottu kylvää, jotta kiittäen saataisiin korjata. Näin kylvön siunaaminen on ollut kansakuntamme yhteinen, vuosittainen ruokarukous.

Timo Kemppainen
Kappalainen
ajankohtaista

Talvirippikoululeirin konfirmaatiomessu 24.5

Talvirippikoululeirin konfirmaatiomessu su 24.5 klo 10 kirkossa, toimittaa Heidi Rahkonen, kanttorina Kirsti Mustonen. Tervetuloa.

Lue lisää

"Suvivirsi soi" yhteislaulutilaisuus 24.5 urheilukentällä

Keväinen lauluhetki su 24.5 klo 15 urheilukentällä, juontaa Esa Hakkarainen, virret säestää Teijo Rekonen harmonikalla, esilauluryhmänä Hopeavuosien...

Lue lisää

Kysymys
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys
Esirukous
Jumalanpalveluksissamme on tapana rukoilla esirukouspyyntöjen puolesta. Voit jättää esirukouspyynnön alla olevan linkin kautta.
Jätä esirukouspyyntö