papin palsta

Matka jouluun

Matkaan kuuluu yleensä sekä päämäärä että matka sinne ja sieltä pois. Adventinaika on matkantekoa kohti joulua, Jeesuksen syntymäjuhlaa. Tuo matka jouluun tarjoaa meille monta hienoa näköalaa.

Liikkeelle lähdetään kehotuksin iloita ja riemuita, sillä kuninkaasi tulee. Hän tulee vaatimattomana, aasilla ratsastaen. Silti hoosianna-huudot kaikuvat ihmisten sydämistä ja suista. Tuohon Hoosiannaa laulavaan joukkoon mekin saamme liittyä.

Jokavuotisella joulumatkallamme me saamme tuoda kiitoksen isänmaastamme Suomesta, menneitten polvien työstä ja rauhasta rajoillamme. Saamme myös laulaa suurella joukolla jälleen kerran Kauneimpia Joululauluja.

Toinen adventtisunnuntai muistuttaa meitä siitä, kuinka kerran aasilla ratsastanut Kuningas palaa vielä takaisin; tällä kertaa kunniassaan ja kirkkaudessaan. Tämän jälkeen eteemme piirtyy kuva tien valmistamisesta joulun tulolle: tärkeintä tuolla tiellä on luottamus Jumalan lahjoittamaan pelastukseen. Ja vielä aivan joulujuhlan alla meitä muistutetaan äiti-Marian kautta joulun odotuksesta ja Jumalan antamien lupausten täyttymisestä.

Joulujuhlan jälkeen on paluumatkan vuoro uudenvuodenpäivän ja loppiaisen maisemissa.

Siunattua matkaa ja joulujuhlaa sinulle toivottaen

Timo Kemppainen
kappalainen
ajankohtaista

4. adventtisunnuntai 21.12 Herran syntymä on lähellä

4. adventtisunnuntai, Herran syntymä on lähellä.Sanajumalanpalvelus su 21.12 klo 10 kirkossa, toimittaa Heidi Rahkonen, kanttorina Margaret Vainio. Messun...

Lue lisää

Joulukirkot

SAARIJÄRVELLÄ:Jouluaaton hartaus 24.12 klo 13 ja klo 14 Kolkanlahden kappelissa, Jarmo Autonen, Margaret Vainio, Minna Rekonen laulu.Jouluaaton hartaus...

Lue lisää

Kysymys
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys
Esirukous
Jumalanpalveluksissamme on tapana rukoilla esirukouspyyntöjen puolesta. Voit jättää esirukouspyynnön alla olevan linkin kautta.
Jätä esirukouspyyntö