papin palsta

Pappi paikalla.

Tässä työssä pääsee niin usein mukaan ihmisten elämän taitekohtiin. Pappi on paikalla, kun juhlitaan uuden elämän ihmettä ja liitetään lapsi Jumalan perheväkeen. Pappi on paikalla, kun nuoria onnitellaan konfirmaatiopäivänä. Pappi on paikalla, kun pari solmii avioliiton. Pappi on paikalla silloinkin, kun läheinen ja rakas ihminen saatetaan haudan lepoon. Papin työ on elämää ihmisten elämäntarinoiden taitekohdissa. Monesti näissä taitekohdissa myös suku ja perhe kokoontuvat, ehkä pitkästä aikaa, yhteen. Usein kuulee pohdintaa siitä, kuinka pitäisi useammin tavata.

Elämä ei kuitenkaan tapahdu vain taitekodissa. Elämä tapahtuu oikeastaan siinä välissä, arjessa. Eikä pappikaan ole vain niitä taitekohtia ja juhla-aikoja varten. Pappikin on arkea varten, koko seurakunta on arkea varten, siinä se elää ja hengittää.

Kun siunaamme elokuun 9. päivänä koulutiensä aloittavat matkalle, pappi on paikalla. Siinäkin taitekohdassa. Mutta papit ja nuorisotyöntekijät ja diakonit ovat koululaisia ja heidän perheitään varten myös koululaisarjessa. Jonain aamuna koulun salissa on pappi pitämässä hartautta, elämässä mukana koulun arjessa. Koulukahvilassa nuorisotyöntekijämme ovat koululaisten joukossa.

Kesälomakausi on päättymässä ja käännymme kohti syksyä. Alkaa arki, jota rytmittää monessa perheessä koulu tai työ. Siinäkin arjessa seurakunta kulkee rinnakkain, yhdessä. Siinä arjessakin Jumala on. Siihen ihan arkiseenkin elämään voi kutsua ystävän, sukulaisen. Vaikka ei olla taitekohdassa, kohdataan silti.

Jeesus Kristus on sama, eilen, tänään ja ikuisesti.

Heidi Rahkonen
seurakuntapastori
ajankohtaista

9.8. kansallispukujen juhlatuuletus Pylköllä kirkonmäellä

-kansallispuku 130 v- tuuleta Pylkönmäellä kansallispukua, kansanpukua tai muinaispukua! klo 18 Pullakahvit seurakuntatalossa diakoniatyön hyväksi, seurusteluaj

Lue lisää

Perhejumalanpalvelus ja kouluun lähtevien lasten siunaaminen 9.8. klo10

Vietämme perhejumalanpalvelusta ja siunaamme ekaluokalle lähtijät koulutielle sunnuntaina 9.8. klo 10 Saarijärven kirkossa. Jumalanpalveluksen jälkeen...

Lue lisää

Kysymys
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys
Esirukous
Jumalanpalveluksissamme on tapana rukoilla esirukouspyyntöjen puolesta. Voit jättää esirukouspyynnön alla olevan linkin kautta.
Jätä esirukouspyyntö