papin palsta

Käydään kirkossa

Käykö kirkossa vielä ihmisiä ? Tämän kysymyksen olen kuullut joskus. Herralle kiitos, että kirkossa käydään eikä tyhjille seinille ole tarvinnut saarnata. Ja sitä paitsi, missä vain kaksi tahi kolme on koolla, sielläkin Kristus on keskellämme.

Kysymyksen inspiroimana tutustuin kirkkopäiväkirjaan. Toukokuun päiväjumalanpalvelusten kävi-jämäärät olivat pyhä pyhältä 160, 102, 78 ja 335. Kesäkuun vastaavat olivat 61, 156, 480, 138, 460 ja 76 . Siis keskimäärin 204,6 henkeä jumalanpalvelusta kohti. Järviradioseurakunnan lukumäärää ei taitavinkaan suntio pysty laskemaan. Kirkkokahveilla ja tapulikahviossa käy väkeä ja kirkollisiin toimituksiin osallistuu viikoittain runsaasti seurakuntalaisia. Kirkossa siis käydään.

Kiitos 1800 – luvun kirkonrakentajille, että kirkossamme on vapaita paikkoja tavallisina pyhinä ja erityisesti etupenkeissä. Kirkko ei ole vain arkkitehtuurien luomus ja kirvesmiesten salvostekniikan taidonnäyte. Kirkko on Herran huone, jonka kaunistus ovat seurakuntalaiset.

Saarijärven kirkko toimii elokuun puoliväliin asti tiekirkkona ja on auki myös oman kylän väelle le-vähtämistä ja rukousta varten. Ei tarvitse olla turisti voidakseen poiketa arkisin kirkossa. Kerrotaan, että eräs kunnan työntekijä kävi aikoinaan kesken työpäivän siunatuilla päivätorkuilla kirkossa.

Hautausmailla liikkuu kesällä paljon väkeä. Jumalan puistot ovatkin erinomaisia levähdyspaikkoja, joissa voi tavata tuttavia vuosikymmenten takaa. Saarijärven kirkko-maa on saanut uutta ilmettä ja valoa, kun vanhaa puustoa on poistettu.

Olimme kesälomamatkalla Itä – Suomessa. Pysähdyimme joka kirkon pihassa. Oli jälleen pysähdyk-sen paikka ja sammutin autonmoottorin. Vanhin poikani heräsi ja kysäisi ärtyneenä unenpöpperössä: Mikähän kirkko tämä sitten on ? Vastasin, että tämä ei ole kirkko. Tämä on Outokummun kaivos. Jatkoimme matkaa, ja poikkesimme pojan vihjeestä viisastuneina vain joka toisessa kirkossa.

On riemu, kun saan tulla, sun Herra temppeliis.

Esa Hakkarainen
aluekappalainen
ajankohtaista

Saarijärven kirkko, jumalanpalvelus ja tapulikahvio kesällä 2014

Saarijärven kirkossa on jumalanpalvelus joka sunnuntai klo 10.Tapulikahvio on avoinna 1.6 - 24.8 joka sunnuntai jumalanpalveluksen jälkeen klo 13 asti....

Lue lisää

Seurakuntavaalit 2014 - Asetu ehdolle

Vuoden 2014 seurakuntavaaleissa 9.11.2014 valitaan seurakuntien kirkkovaltuustot seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Saarijärven seurakunnan kirkkovaltuustossa...

Lue lisää

Kysymys
Lähetä mitä tahansa elämänaluetta koskeva, mieltäsi askarruttava kysymys seurakunnan työntekijälle. Yhteystietojasi ei julkaista.
Jätä kysymys
Esirukous
Jumalanpalveluksissamme on tapana rukoilla esirukouspyyntöjen puolesta. Voit jättää esirukouspyynnön alla olevan linkin kautta.
Jätä esirukouspyyntö