Infotilaisuus

Saapumisohjeet

Muu tila

Suo on aikanaan ojitettu metsän kasvua varten, mutta tulos on ollut heikko, ja nyt alue palautetaan suoksi. Samalla turpeen lahoaminen lakkaa eli hiilidioksidivuoto tukitaan. Lisäksi suon eliölajisto alkaa palautua eli monimuotoisuus kasvaa ja muutamien vuosien jälkeen vaikutukset näkyvät myös vesien puhdistumisena.

Tarjolla laavukahvit!

Saapumisohjeet: Pylkönmäen ja Saarijärven suunnasta tultaessa kääntyminen oikealle entisen Kukon koulun jälkeen Huhtakankaantielle/Ahvenlammintielle. Tätää tietä jatketaan n. 2 km jonka jälkeen käännytään oikealle metsäautotielle, josta ensimmäisestä risteyksestä oikealle. Laavukahvit tarjolla metsäautotien kääntöpaikalla n. 1,7 km risteyksestä. Huom. Tie huonokuntoinen, joten varovaisuutta suositellaan. Parkkeerausmahdollisuus vain tien laidalle.

Saarijärven seurakunta ja Hiilipörssi ovat solmineet suon ennallistamissopimuksen Pylkönmäen Kukon kylässä sijaitsevasta Viitalamminsuon alueesta. Tutustuminen kompensaatioon ja ennallistettavaan suohon Hiilipörssin asiantuntijoiden johdolla 24.5. klo 14-17.

Hiilipörssin suokompensaatio on ehdottomasti pysyvä hiilivarasto eli ikuinen, eikä aiheuta hiilivuodon siirtymää muualle.

Tule tutustumaan kohteeseen ja hankkeeseen Saarijärven seurakunnan ja Hiilipörssin yhteisessä tilaisuudessa 24.5.2022 klo 14-17 (lopetusaika on noin)

Tarjolla laavukahvit!

Saarijärven seurakunta