HÄÄYÖ

HÄÄYÖ Mellikan leirikappeli

Hääyö - Elämäsi helpoimmat juhlat Saarijärven rannalla

Hääyönä on mahdollisuus avioliittoon vihkimiseen, avioliiton siunaukseen ja vihkivalojen uusintaan tunnelmallisessa Mellikan hirsikappelissa.

Seurakunta tarjoaa kakkukahvit, valokuvauksen, kukat ja järjestää tarvittaessa avioliiton todistajat - riittää kun pari järjestää itsensä paikalle!

Hääyöhön ei enää voida ottaa lisää pareja

Avioliittoon vihkiminen

Vihkiparin pitää suorittaa avioliiton esteiden tutkinta omassa kotiseurakunnassa vähintään viikkoa ennen Hääyötä ja tuoda todistus esteiden tutkinnasta mukanaan Hääyöhön. Tutkinta vie aikaa viikon, minkä jälkeen todistus esteidentutkinnasta lähetetään pariskunnalle kotiin. Vihkiminen on mahdollista vain Suomen ev. lut. kirkon rippikoulun käyneelle jäsenelle.

Avioliittoon siunaus

Avioparin tulee tuoda todistus avioliitosta mukanaan Hääyöhön

Vihkivalojen uusiminen

Aviopari pyytää seurakuntaa etsimään todistuksen avioliitostaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Pukukoodi on vapaa, jokainen saa pukeutua elämänsä juhlaan kuten itselle parhaiten sopii

Mellikan kauniiseen kappeliin mahtuu noin 40 henkilöä ja seurakunta tarjoaa kakkukahvit hääparin lähimmille ystäville ja sukulaisille. Kahvitilaisuuden vierasmäärä tulee kertoa ilmoittautumisen yhteydessä.

Kuulutukset eli vanhan perinteen mukainen avioliittoaikomuksen ilmoittaminen sunnuntain jumalanpalveluksessa toteutuu jos aviopari niin itse haluaa. Aviopari saa itse valita missä ja milloin ilmoitus luetaan.

Aikuisrippikoulu

Jos rippikoulu on jäänyt syystä tai toisesta käymättä, pappi järjestää vihittävälle aikuisrippikoulun, jonka päätteeksi vihittävä konfirmoidaan. Ottakaa yhteys Saarijärven seurakunnan aikuistyön pastoriin p. 040 670 7677.

Saarijärven seurakunta