Banduristien trio Oriana

Banduristien trio Oriana Saarijärven kirkko

Jouluista musiikkia laulaen ja banduroilla soittaen

Banduristien trio Oriana on yli viisitoista vuotta vanha ammattilaiskokoonpano. Taiteellisen toimintansa aikana siitä on tullut Ukrainan tunnetuin bandurayhtye. Yhtyeen suosion takana on kolme lahjakasta ja taitavaa muusikkoa, joilla kaikilla on voimakas ja kaunis lauluääni: Natalija Hotsyk (sopraano), Olga Antonjuk (mezzosopraano) ja Julija Rudnytska (altto).

Trio esittää konserttiohjelmissaan niin instrumentaaliteoksia kuin banduralla säestettyjä vokaaliteoksia, mutta konserteissa kuullaan myös lauluja a cappella -esityksinä.

Puola, Ranska, Italia, Saksa, Tsekki, Ruotsi – siinä joitakin esimerkkejä maista, joissa trio Oriana on ollut konserttikiertueilla.

Ensimmäisen konserttimatkansa Suomeen trio tekee joulun alla tänä vuonna. Samalla suomalainen yleisö saa kuulla trion uuden jouluohjelmiston, joka sisältää ukrainalaisen musiikkitaiteen todellisia helmiä – ukrainalaisia joululauluja, joita esitetään joulun aikaan ja joita ennen vanhaan kierrettiin laulamassa talosta taloon. Ukrainalaisten joululaulujen lisäksi ohjelmassa on myös jouluaiheisia klassisia ja hengellisiä teoksia. Vokaaliesitykset lauletaan useilla eurooppalaisilla kielillä.

Näissä konserteissa hyvä joulumieli ja joulunviettoon valmistautumisen iloinen tunnelma on taattu jokaiselle kuulijalle.

Bandura on perinteinen ukrainalainen kansansoitin, joka on tunnettu jo muutamia satoja vuosia. Konserttibandurassa on 61 kieltä. Tämän sylissä näppäilemällä soitettavan Ukrainan kansallissoittimen ääni on uudelle kuulijalle jotakin yllättävää cembalon, harpun ja kitaran väliltä. Mitä luultavimmin bandura on suomalaisen kanteleen sukulaissoitin.

Vapaa pääsy, ohjelma 5 € tai enemmän seurakunnan musiikkityön hyväksi.

Saarijärven kirkko

Konsertti