Jäikö jumalanpalvelusopetus väliin? Ei hätää!

Voit tällä sivulla tehdä jumalanpalvelusopetuksen korvaavan tehtävän. Jos sivu ei jostain syystä toimi, tai haluat tehdä tehtävän paperille tai sähköpostiin, sovi siitä nuorisotyönohjaajasi kanssa. Kun olet palauttanut tehtävän, pyydä siitä merkintä haitariisi nuorisotyönohjaajaltasi ja käy jumalanpalveluksessa.

Tässä on tehtävät:

1. Tutki täältä ehtoollista, ja mieti samalla seuraavia kysymyksiä:

- Miksi ehtoollista vietetään?

- Mitä leipä ja viini kuvaavat ehtoollisella?

- Kuka voi osallistua ehtoolliselle?

2. Katso täältä kirkkomme kotisivu ja myös kirkkomme esittelyvideo!

- Kuinka mones Saarijärven kirkko nykyinen kirkkomme on?

- Kuinka monta linja-autoa mahtuisi päällekkäin kirkkomme kupolin alle (pituussuunnassa)?

- Minkä värinen kirkkomme on ollut ulkoa ennen nykyistä punaista väriään?

3. Selvitä esimerkiksi Googlen tai https://evl.fi/sanasto-sivuston avulla seuraaviin kysymyksiin vastaukset:

- Miksi jumalanpalvelusta vietetään?

- Miksi kirkossa poltetaan kynttilöitä, ja mikä on lähetyskynttelikkö?

- Miksi hautajaisissa (tai hautaan siunaamisessa) tarvitaan hiekkaa?

4. Vastaamisen jälkeen pyydä nuorisotyönohjaajalta merkintä haitariin ja käy yksi korvaava jumalanpalvelus.

Tehtävän palautus

Voit täyttää vastaukset suoraan tähän lomakkeeseen. Vastaa tehtäviin huolellisesti. Kun painat lopussa "lähetä"-painiketta, et voi enää muuttaa vastauksiasi. Lähetetyt vastaukset menevät automaattisesti Markon sähköpostiin (marko.savolainen@evl.fi). Kun olet palauttanut tehtävän, pyydä Markolta tai Taijalta merkintä haitariisi esimerkiksi koulukahvilassa tai nuorten illassa. Käy sen jälkeen yhdessä jumalanpalveluksessa, mieluiten minimessu!

Lomakkeen lähettäminen epäonnistui! Tarkasta, että olet syöttänyt kaikki lomakkeella pyydetyt tiedot.
Kenttä on pakollinen.

Tietosuojasta

Mikäli lomakkeella kerätään henkilötietoja, huomioidaan siinä EU:n yleinen tietosuoja-asetus. Jos kerätyt henkilötiedot koskevat alle 13-vuotiasta henkilöä, tulee tietojen antajana olla hänen huoltajansa. Tietosuojaseloste löytyy verkkosivun alatunnisteessa olevan linkin kautta.