Isosen tehtävät ja rooli

 

Let's face it: ilman isosia moni asia jäisi leirillä tekemättä, näkemättä ja kokematta. Ohjaajat eivät joka paikkaan repeä eikä joka paikka olekaan ohjaajan paikka. Isonen on tärkeä linkki leirin aikuisten ja rippikoululaisten välimaastossa.

 

Täällä pääset miettimään, mikä on isonen. Millaista on olla isonen, mitä isosen pitää tehdä, mitä isonen saa tehdä ja mitä isosen ei ainakaan tarvitse olla. 

 

Kysymykset:

1: Miten riparilaisten ja isosten päivä leirillä poikkeaa toisistaan? 

 

2: Mitä isosen tehtäviä leirillä on?

 

3: Valitse kaksi tehtävää, joita pohdit hieman tarkemmin. Mieti, mitä kaikkea tehtävään liittyy. Liittyykö siihen valmisteluja, mitä pitää ottaa huomioon itse tehtävää tehdessä, kuuluuko siihen jälkityöskentelyä?

 

4: Mielikuvaharjoitus: Kohtaat leirikesän jälkeen erään riparilaisen. Juttelette riparista, ja hän alkaa kertoa 100% rehellistä palautetta riparista ja isosista. Mitä toivoisit, että riparilainen kertoo?

 

5: Edellisistä asioista voit ottaa itsellesi tavoitteita isosuuteen ja leiriin. Miten sinä voit vaikuttaa tavoitteiden toteutumiseen? Mitä vahvuuksia sinulla on näiden tavoitteiden saavuttamiseksi? Kuinka voit toimia isostiimissä, että nämä tavoitteet toteutuisivat? Mikä näistä tavoitteista on sinulle tärkein?

 

6: Mitä odotat isosena olemisesta eniten?

Isosen tehtävät ja rooli
Lomakkeen lähettäminen epäonnistui! Tarkasta, että olet syöttänyt kaikki lomakkeella pyydetyt tiedot.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.

Tietosuojasta

Mikäli lomakkeella kerätään henkilötietoja, huomioidaan siinä EU:n yleinen tietosuoja-asetus. Jos kerätyt henkilötiedot koskevat alle 13-vuotiasta henkilöä, tulee tietojen antajana olla hänen huoltajansa. Tietosuojaseloste löytyy verkkosivun alatunnisteessa olevan linkin kautta.