SEURAKUNTALIITOS

Seurakuntien liitosjuhla 5.6.2022!

Juhlamessu, seurakuntien liitosjuhla. Mukana piispa Matti Salomäki.

Karstulan, Kyyjärven ja Saarijärven seurakuntien juhlamessu ja yhteinen lounas järjestetään helluntaina 5.6.2022 Saarijärven kirkossa klo 10.00. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita! Messun jälkeen ohjelmaa kirkossa, ruokailu ja kahvi srk.talossa.

Myös lapsille ja nuorille omaa ohjelmaa seurakuntatalolla, Mansikkalan leikkipuistossa ja Pappilassa messun jälkeen. Juhlitaan kaikki yhdessä helluntaita ja seurakunnan syntymäpäivää!

Seurakunta järjestää tilaisuuteen ilmaisen bussikuljetuksen:
Kyyjärven kirkko, lähtö klo 8.30 (mahdollista nousta kyytiin myös Honkalehdontien varrelta)
Karstulan kirkko, lähtö klo 9.00 (mahdollista nousta kyytiin myös 13-tien varrelta)
Pylkönmäen kirkko, lähtö klo 9.15 (mahdollista nousta kyytiin myös Myllymäen tien varrelta)
Kivijärven kirkko, lähtö klo 8.30 (mahdollista nousta kyytiin myös Piispalantien tien varrelta)
Kannonkosken seurakuntatalo 9.15 (mahdollista nousta kyytiin myös Saarijärventien varrelta)

Paluukyyti lähtee Saarijärven tapulin parkkipaikalta noin klo 15.00.

Bussikuljetusta varten sitovat ilmoittautumiset 25.5 klo 14 mennessä
puhelimitse tiistaisin ja torstaisin numeroon  040 153 4736  tai
sähköpostilla osoitteeseen saarijarvi@evl.fi

...........................................................................................................................................................................................................

Seurakuntaliitos on vahvistunut!

Kirkkohallituksen täysistunto hyväksyi torstaina 27.5.2021 seurakuntaliitoksen. Karstulan ja Kyyjärven seurakunnat lakkautetaan 31.12.2021 ja liitetään Saarijärven seurakuntaan 1.1.2022 alkaen. Seurakunnan alueena ovat Saarijärven kaupungin, Kannonkosken kunnan, Kivijärven kunnan, Karstulan kunnan ja Kyyjärven kunnan alueet. Laajenevan seurakunnan nimi on Saarijärven seurakunta. Tiedote 28.5.2021

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seurakuntaliitos tulee toteutumaan. Karstulan ja Kyyjärven seurakunnat liittyvät Saarijärven seurakuntaan 1.1.2022. Asiasta päätti tänään yksimielisesti Karstulan kirkkovaltuusto. Kyyjärvi ja Saarijärvi päättivät asiasta jo aikaisemmin tällä viikolla.

Seurakuntien päättäjät ovat tehneet historiallisia, tarpeellisia, rohkeita ja tulevaisuuteen kantautuvia päätöksiä seurakuntien toiminnan ja työn turvaamiseksi. Yhdessä eteenpäin! Päätökset menee vielä Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulin kautta kirkkohallituksen päätettäväksi. Tiedote 15.4.2021

Saarijärven kirkkoneuvosto esittää yksimielisesti kirkkovaltuustolle, että Karstulan ja Kyyjärven seurakunnat liitetään Saarijärven seurakuntaan 1.1.2022 alkaen. Karstulan ja Kyyjärven seurakunnista muodostuu Saarijärven kappeliseurakuntia.

Seurakuntaliitosselvitys ja suunnitelma avautuu tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Se sisältää kaiken oleellisen tiedon seurakuntaliitosneuvotteluista, seurakuntaliitoksen tarpeista ja tavoitteista. Selvityksessä on myös kuvaus ja suunnitelma toiminnasta, kiinteistöistä, taloudesta, organisaatiosta ja toimintamallista.