Kirkkoherranvirasto on 13.1.2020 alkaen seurakuntatoimisto

Urheilutie 5
43100 Saarijärvi
puh 040-1534 736

Seurakuntatoimistossa sovitaan kasteen ja vihkimisen järjestelyistä ja varataan pappi toimituksia varten.

Tilavaraukset hoituvat myös näppärimmin seurakuntatoimiston kautta, oli kyseessä sitten yksittäisen tilaisuuden järjestämisestä tai liikuntasalivuoron varaamisesta. Tilavuokrauksesta löydät lisätietoja ja hinnaston täältä sivulta.

Seurakuntatoimiston vastuulla on lisäksi seurakunnallinen  tiedottaminen.

Seurakunta varautuu koronavirukseen ja sen leviämisen ehkäisyyn

Yleisen terveydellisen tilanteen vuoksi Saarijärven seurakunnan toimistot palvelevat vain puhelimitse tai sähköpostilla 31.7.2020 saakka.

Yhteystiedot joihin otetaan yhteyttä kyseisissä asioissa

Seurakuntatoimisto (ma-ti, to-pe klo 9-12)   p. 040-1534 736  tai saarijarvi@evl.fi

Hautausmaatoimisto (ma-ti, to-pe klo 9-12)   p. 040-1534 794 tai sari.tarvainen@evl.fi

Taloustoimisto (ma-ti, to-pe klo 9-12)  p. 040-1534 663 tai sirpa.liimatainen@evl.fi

DIAKONIATOIMISTON RUOKAJAKO TIISTAISIN klo 9-12, EI SISÄVASTAANOTTOA! MUUT ASIAT PUHELIMITSE.

Lisätiedot seurakunnan varautumisesta:

Kirkkoherra Jarmo Autonen p. 040-5949 766 tai jarmo.autonen@evl.fi

Talousjohtaja Emilia Jalomäki p. 040-1534 392 tai emilia.jalomaki@evl.fi

Yleisen terveydellisen tilanteen vaikutus seurakunnan toimintaan:

Jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin voi osallistua yli 50 henkilöä, kun turvavälejä ja käsihygieniaa noudatetaan. Jumalanpalvelus kuultavissa Järviradion ja netin kautta suorana lähetyksenä.

Muussa kokoavassa toiminnassa 50 hengen osallistumisraja. Fyysistä kanssakäymistä vältetään edelleen ja riskiryhmiin kuuluvien tulee käyttää omaa harkintaa.

Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse keskustelua varten. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kirkkoherranvirastosta seurakuntatoimistoksi

Lapuan hiippakunnassa on otettu 1.1.2020 käyttöön keskusrekisteri. Tämä tarkoittaa sitä, että seurakuntien kirkkoherranvirastojen toiminta lakkaa, koska kirkkoherranviraston tehtävät siirtyvät keskusrekisterin vastuulle.

Tämä tarkoittaa muutoksia myös Saarijärven seurakunnassa. Kirkkoherranvirasto muuttuu seurakuntatoimistoksi. Samalla seurakuntatoimiston ja hautausmaatoimiston aukioloajat supistuvat.

Seurakuntatoimistossa voi siirtymäkauden ajan (kevät 2020) hoitaa vielä virkatodistustilauksia ja sukuselvityksiä. Tarvittaessa neuvomme ja opastamme virastoasioissa edelleen. Seurakuntatoimistossa tehdään edelleen varaukset tilojen käyttöön ja kirkollisiin toimituksiin, kuten kaste ja avioliittoon vihkiminen. Se myös vastaa lehtitiedottamisesta, joten lehteen haluttu materiaali voidaan edelleen toimittaa tuttuun osoitteeseen Urheilutie 5, seurakuntatoimistoon.

Haustausmaatoimiston toiminta säilyy ennallaan. Hautaan siunaamiseen, hautapaikkoihin ja muuhun hautausmaahallintoon liittyvät asiat hoidetaan Saarijärven hautausmaatoimistossa.

Seurakunta- ja hautausmaatoimistojen aukioloajat yhtenäistetään. Henkilöstöresurssien vuoksi aukioloajat supistuvat. Huomaathan, että myös puhelimeen vastataan vain toimistojen aukioloaikoina, ma-ti, to-pe klo 9-12.