Kirkkoherranvirasto on 13.1.2020 alkaen seurakuntatoimisto

Urheilutie 5
43100 Saarijärvi
puh 040-1534 736

Seurakuntatoimistossa sovitaan kasteen ja vihkimisen järjestelyistä ja varataan pappi toimituksia varten.

Tilavaraukset hoituvat myös näppärimmin seurakuntatoimiston kautta, oli kyseessä sitten yksittäisen tilaisuuden järjestämisestä tai liikuntasalivuoron varaamisesta. Tilavuokrauksesta löydät lisätietoja ja hinnaston täältä sivulta.

Seurakuntatoimiston vastuulla on lisäksi seurakunnallinen  tiedottaminen.

Kirkkoherranvirastosta seurakuntatoimistoksi

Lapuan hiippakunnassa on otettu 1.1.2020 käyttöön keskusrekisteri. Tämä tarkoittaa sitä, että seurakuntien kirkkoherranvirastojen toiminta lakkaa, koska kirkkoherranviraston tehtävät siirtyvät keskusrekisterin vastuulle.

Tämä tarkoittaa muutoksia myös Saarijärven seurakunnassa. Kirkkoherranvirasto muuttuu seurakuntatoimistoksi. Samalla seurakuntatoimiston ja hautausmaatoimiston aukioloajat supistuvat.

Seurakuntatoimistossa voi siirtymäkauden ajan (kevät 2020) hoitaa vielä virkatodistustilauksia ja sukuselvityksiä. Tarvittaessa neuvomme ja opastamme virastoasioissa edelleen. Seurakuntatoimistossa tehdään edelleen varaukset tilojen käyttöön ja kirkollisiin toimituksiin, kuten kaste ja avioliittoon vihkiminen. Se myös vastaa lehtitiedottamisesta, joten lehteen haluttu materiaali voidaan edelleen toimittaa tuttuun osoitteeseen Urheilutie 5, seurakuntatoimistoon.

Haustausmaatoimiston toiminta säilyy ennallaan. Hautaan siunaamiseen, hautapaikkoihin ja muuhun hautausmaahallintoon liittyvät asiat hoidetaan Saarijärven hautausmaatoimistossa.

Seurakunta- ja hautausmaatoimistojen aukioloajat yhtenäistetään. Henkilöstöresurssien vuoksi aukioloajat supistuvat. Huomaathan, että myös puhelimeen vastataan vain toimistojen aukioloaikoina, ma-ti, to-pe klo 9-12.