Värikkäitä vaahteran lehtiä maassa

Sururyhmä

Sinun ei tarvitse kantaa suruasi yksin.

Läheisen menettäminen värittää omankin elämän harmaaksi. Kukaan ei voi kantaa surua toisen puolesta, mutta sitä voi jakaa. Toisten kanssa jaettu suru ja vertaistuki koetaan usein suureksi avuksi surun aikana.

Saarijärven seurakunnassa sururyhmä kokoontuu diakoni-pappi-parin johdolla keväisin ja syksyisin. Sururyhmä koostuu viidestä tapaamiskerrasta. Ryhmä on suljettu ja siellä keskustellaan luottamuksellisesti. Sururyhmään on usein ilmoittautuminen ennen ryhmän alkua. Kutsu sururyhmään tulee postitse sille omaiselle, joka on seurakunnassa merkitty asioiden hoitajaksi. Kutsua saa välittää eteenpäin muille sureville.

Onko perhettänne kohdannut suru, vakava sairaus tai kuolema? Otamme osaa. Seurakunnan työntekijät ovat kuulolla kun haluat jonkun keskustelukumppaniksi tai vain vierellesi tämän kaiken keskelle.

Suru, kriisi

Diakoni-lähetyssihteeri