Minun kirkkoni

Asetu ehdolle

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Saarijärven seurakunnassa ehdokkaaksi asettautuminen on tehty helpoksi! Asetu rohkeasti ehdolle! Seurakunta tarvitsee kaikenikäisiä ja erilaisia ehdokkaita.  Saarijärven seurakuntaan on perusteilla tai perustettu ainakin seuraavat kolme valitsijayhdistystä, ehdokaslistaa.

• Saarijärvi-Pylkönmäki valitsijayhdistys/ehdokaslista
  • Kannonkosken kappeliseurakunnan valitsijayhdistys/ehdokaslista
  • Kivijärven kappeliseurakunnan valitsijayhdistys/ehdokaslista

Seurakunta tarvitsee ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita kantamaan yhteistä vastuuta ja kehittämään seurakuntaa. Tule mukaan rohkeasti vaikuttamaan ja asetu ehdolle!

Edellä mainituista valitsijayhdistyksistä saat lisätietoja nykyisiltä luottamushenkilöiltä ja asiamiehiltä/yhdyshenkilöiltä. Seurakunnan työntekijään voi myös ottaa yhteyttä. He tukevat ja vastaavat mielellään kysymyksiin.

Ehdokkaaksi asettautumisen voi aloittaa siitä, että täyttää ehdokkaaksi suostumus lomakkeen.  Suostumuslomake toimitetaan valitsijayhdistyksen asiamiehelle. Suostumuslomakkeen voit halutessasi toimittaa Saarijärvellä myös kirkkoherranvirastoon ja kappeliseurakunnissa seurakunnan työntekijälle seurakuntatoimistoon, josta se välittyy edelleen asianomaiselle valitsijayhdistykselle (jonka ehdokkaaksi haluat/suostut).

Suostumuslomake

Asetu ehdolle

Valitsijayhdistykset

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys tai tavoite esim. kirkon uudistamisesta, kehittämisestä, toiminnasta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.

• Saarijärvi-Pylkönmäki valitsijayhdistys/ehdokaslista
  • Kannonkosken kappeliseurakunnan valitsijayhdistys/ehdokaslista
  • Kivijärven kappeliseurakunnan valitsijayhdistys/ehdokaslista

Valitsijayhdistyksen voi perustaa vähintään 10 seurakunnan jäsentä.

Tietoa valitsijayhdistyksistä

Ohjeet valitsijayhdistyksen perustamiseen.

Kuka voi olla ehdokas?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 17.9.2018.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Marraskuussa 2018 äänestetään seurakuntaasi uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. He päättävät siitä, millaisia linjauksia seurakunnassa seuraavina vuosina tehdään ja mihin varoja käytetään. Seurakuntavaaleissa valitaan Saarijärven seurakunnan kirkkovaltuustoon 23 jäsentä. Kirkkovaltuusto valitsee mm. kirkkoneuvoston ja kappelineuvostojen jäsenet, hyväksyy talousarvion ja toimintasuunnitelman sekä tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Seurakuntavaalit 2018