Tervetuloa elämäsi seikkailuun!

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin.

Yleensä rippikoulu käydään sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Suomalaisista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun käy vuosittain suurin osa. Rippikoulun voi käydä myös vanhempana esimerkiksi luokkakavereiden kanssa samana vuonna.

Rippikoulun kesto on puoli vuotta. Rippikoulu sisältää oman seurakunnan toimintaan osallistumista sekä leiri- tai päiväkoulujakson. Rippikoulu on mahdollista suorittaa myös yksityisesti. Rippikouluun ovat tervetulleita myös kirkkoon kuulumattomat.

Vinkkejä rippijuhlien järjestämiseen ja lisätietoja konfirmaatiosta löydät täältä!

Puinen pöytäristi, jonka edessä kiviä ja kynttilä

Rippipappi Heidi tässä, hei!

Me kirkossa rakastamme vertauskuvia. Erityisesti pidämme matkasta. Elämä on matka, me teemme matkaa taivaan kotiin - ja niin edelleen.

Myös rippikoulu on matka. Eikä mikä tahansa pikkureissu, vaan varsinainen reppureissaamisen seikkaluretki. Se ei ole vain yksi yhdensuuntainen matka, vaan oikeastaan se on matka kolmeen suuntaan. (Me kirkossa pidämme myös luvusta kolme, koska Isä ja Poika ja Pyhä Henki.)

1. Rippikoulu on matka oman itsen tuntemiseen. Sinulla on hieno tilaisuus pohtia omia ajatuksiasi, omaa asennettasi uskoon, itseesi ja elämään. Millaisia unelmia sinulla on? Millainen ihminen sinä olet? Mitä tarkoittaa, että Sinä olet ihme?

2. Rippikoulu on matka kohti toista ihmistä. Rippikoulun ennakkojaksolla tutustumme kotiseurakuntaan ja samalla myös omaan rippikouluryhmäämme. Jos pidät sydämen ja silmät auki, voit löytää aivan uusia puolia vanhoista tutuista ja tutustua aivan uusiin ihmisiin. Mitä tarkoittaa, että me olemme seurakunta? Millaisia seurakuntalaisia, Kristuksen ruumiin jäseniä me olemme?

3. Rippikoulu on matka kohti Jumalaa. Riparilla saat tutustua siihen uskoon, johon sinut on lapsena kastettu (tai johon sinut ehkä riparin jälkeen liitetään). Tähän asti vanhemmat ja kummit ovat ehkä kertoneet sinulle Jumalasta. Nyt saat tutustua häneen itse aivan uudella tavalla. Onko Jumala vain pilven päällä istuva ukko vai jotain ihan muuta? Onko Raamattu totta? Millaisen Jumalan löydän, kun heittäydyn matkalle nimeltä Rippikoulu?

Ei muuta kuin reppu selkään ja seikkailuun kohti itseä, toisia ja Jumalaa!

Yhteisin matkaterveisin
Heidi Pasanen
kasvatuksen pappi

Rippikouluryhmät 2018

Kaikki rippikoululeirit järjestetään Mellikassa.
Leiriviikon hinta seurakunnan jäsenille on 90 euroa. Ei-jäsenille hintaan lisätään 15 euroa.

Päivärippikoulu kokoontuu Mansikkaniemen pappilassa. Päivärippikoulu on ilmainen.

Yhteisvastuukeräystä kerätään viikolla 15. Yhteinen aloitus klo 17.30 Mansikkaniemen Pappilassa, keräysilta päättyy klo 20.30.  Leirikohtaiset päivät alla.

Muualla rippikoululeirin käyvien yhteisvastuukeräysilta on 12.4. torstaina.

Hiihtolomaripari
25.2.-3.3.2018
konfirmaatio Saarijärven kirkossa 27.5.
Työntekijät: Heidi Pasanen, Taija Heinänen, Tuula Laitinen

Riparipyhä: 28.1

Raamikset: 17.1 ja 7.2

Yhteisvastuukeräys tiistaina 10.4.

Mellikka 1-leiri
11.6.-17.6.2018
konfirmaatio Saarijärven kirkossa 24.6.
Työntekijät: Heidi Pasanen, Marko Savolainen

Riparipyhä: 8.4

Raamikset 21.2 ja 7.3

Yhteisvastuu keräys maanantaina 9.4.

Päivärippikoulu
13.-15.6. ja 18.-20.6.
konfirmaatio Saarijärven kirkossa 8.7.
Työntekijät: Taija Heinänen, Marko Savolainen, Mervi Sahinaho

Riparipyhä 15.4

Raamikset 25.4 ja 9.5

Yhteisvastuukeräys torstaina 12.4.

Mellikka 2-leiri
26.6.-2.7.2018
konfirmaatio Saarijärven kirkossa 8.7.
ja Kannonkosken kirkossa 15.7.
Työntekijät: Heidi Pasanen, Marko Savolainen

Riparipyhä 15.4 Saarijärven kirkossa, 29.4 Kannonkoskella

Raamikset 14.2 ja 28.3

Yhteisvastuukeräys Saarijärvellä torstaina 12.4.

Mellikka 3-leiri
4.7.-10.7.2018
konfirmaatio Saarijärven kirkossa 15.7.
Työntekijät: Mervi Sahinaho (Juhana Nissinen), Taija Heinänen

Riparipyhä 29.4